Стріляли по пляшках - вбили лебедя
( 1 Vote )
Написав Олена Кос Переглядів - 11363   
Четвер, 14 травня 2009 17:08

лебідьЖахливий випадок стався на Волині - працівники Шацького національного природного парку разом із міліцією затримали жителя села Тарасове Луцького району Волинської області Андрія К., в автівці якого виявили убитого лебедя. Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як йдеться у повідомленні, в затриманого правоохоронці виявили карабін «Соболь» калібру 5,6 мм. Проте мужчина мав офіційний дозвіл на зброю. Та насторожила працівників парку інша деталь - чотири стріляних гільзи, а ще чотири постріли, що прогриміли з самого ранку. П'ятий патрон був у рушниці. Після перевірки автівки, у якій чоловік разом із другом приїхав зі Світязя і знайшли труп лебедя. На громадянина Андрія К. склали протокол, вилучили рушницю.

У цій історії найсмішнішим моментом є мотивація вбивства - стріляли по пляшках, а вбили птаха. Парадокс й в тому, що хоч побитих пляшок ніхто не шукав, але в машині їх також не виявили. Виходить трощити скло у національному парку - річ загальноприйнята. «У національні природні парки в'їзд зі зброєю взагалі суворо заборонений. Але не вистачає служб, щоб перевірити всі багажники. На мій погляд, тих, хто їде сюди з рушницями, займається браконьєрством, слід позбавляти всіх транспортних засобів на користь природоохоронної діяльності. На жаль, природоохоронна служба не наділена навіть правом затримати за вбивство лебедя. Заповідний поліський край такого грубого втручання вандалів довго не витримає» , - коментує ситуацію, що склалася, начальник відділу мисливського господарства управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук.

Коментарі  

#2 Olena Kos 15.05.2009 11:34
Мені, як журналісту, це відомо, і я б залюбки назвала прізвище. Та, на жаль, нас журналістів, дуже часто інформують саме так - громадянин Б. збив автомобіль, громадянка Ц. поцупила хліб в магазині :sad: Тому інформація й подається в такому руслі.

#1 Схимник 15.05.2009 00:14
Затриманий браконьєр щоб відмазатися годен придумати таке, що Остап Вишня просто віддихає. За таке порушення, яке допустив цей покидьок варто конфісковувати зброю та невидавати йому новий дозвіл довічно. І знову, чому громадянин К. За такі порушення треба вказувати прізвища, робити публічний процес, може такі дії зупинять браконьєрство.