Браконьєрські засідки
( 3 Votes )
Написав Олена Кос Переглядів - 4882   
П'ятниця, 12 червня 2009 11:01
Волинські браконьєри не мають спокою. Працівники ДП «Цуманське ЛГ» спільно із дільничим інспектором міліції затримали двох горе-мисливців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У ніч з понеділка на вівторок (8-9 червня) на узбіччі дороги лісового масиву Берестянського лісництва спинилися червоні „Жигулі". Два пасажири, покинувши автівку, стали прочісувати лісові хащі. Водій рушив далі. Лісову охорону ДП „Цуманське ЛГ" це насторожило і вони взяли двох нічних зайд під нагляд.
- У цих місцях проходять так звані звірині стежки, - каже головний лісничий ДП „Цуманське ЛГ" Олександр Косянчук. - Із урочища в урочище на багатші пасовища тут можуть переходити лось, косуля, дикий кабан.
На виході із лісу непрошених гостей попросили пред'явити документи. Один з прибульців, скориставшись сутінками, втік, іншого затримали. Невдовзі з повинною повернувся і втікач.
- Затриманими виявилися жителі села Горайміка Маневицького району Олександр В. і Віталій І., - повідомив начальник дільничних Маневицького району Вадим Карасюк. - У них вилучено малокаліберну гвинтівку з оптичним прицілом і гладкоствольну мисливську рушницю дванадцятого калібру. Стосовно їх проводиться слідство, горе-мисливців чекають штрафи і можливо, кримінальна відповідальність.
- Слід віддати належне працівникам ДП „Цуманське ЛГ" і дільничним інспекторам міліції, - прокоментував цей випадок начальник відділу мисливського господарства управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук. - Вони спрацювали оперативно, професійно і злагоджено. Завдяки таким рішучим і своєчасним профілактичним діям вдається рятувати десятки, якщо не сотні беззахисних звірів. Зубрам, лосям, косулям, диким кабанам, іншим лісовим мешканцям нелегко пережити сувору зиму, перебороти природні недуги, але чи не найважче - обійти браконьєрські засідки.

Коментарі  

#1 XXXX 13.06.2009 00:13
Ну... ознак криміналу тут взагалі немає... Штрафом обійдуться і може буде конфіскація зброї. Може. А чому не вказано прізвищ браконьєрів і прізвищ єгерів та міліціонерів які їх спіймали? Дуже слабенька стаття. А назва? До чого тут браконєрські засідки? І якщо це було у ніч (як вказано в статті) то де фара? Прочісувати ліс - хе-хе! Письменники фантасти, блін