Ні свинцевому дробу!
( 3 Votes )
Написав Editor Переглядів - 7873   
Середа, 12 серпня 2009 16:38
Ні свинцевому дробуКиївські екологи притягнули до суду Кабінет Міністрів України за використання свинцевого дробу на полюванні.

10 серпня 2009 р. Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв рішення залучити до судового розгляду як відповідача Кабінет Міністрів України за грубе порушення ратифікованого раніше Україною міжнародної Угоди "Про охорону афро-європейських мігруючих водно-болотяних птиць". Згідно даної Угоди, Україна ще на початку 2000-х років була зобов'язана припинити використання під час полювання свинцевого дробу, що є потужним отруйником як птиць, так і людей. Проте, природно, нічого зроблено не було і не робиться. У зв'язку з цим Екоправо-Київ і Київський еколого-культурний центр, торік подали позов до суду на Мінприроду за невиконання даної Угоди. В ході судового розгляду було з'ясовано, що важливу роль в бездіяльності і невиконанні даної Угоди грає і український Кабмін, який тепер також притягнений до суду.

Довідка

Свинцевий дріб заборонений до використання в Норвегії, Данії, Голландії, Фінляндії, Швейцарії і низці інших європейських країн. В той же час лише на дні одного Київського водосховища за останніх 30 років скупчилося близько 100 тис. тонн свинцевого дробу.

Комітет екологічного порятунку України

Коментарі  

#6 sergei-rk 11.02.2010 16:47
Якщо на зайця в контейнірі це добре.Який мисливець полює на пернатих, набоями з контейнером? Це не реально.

#5 Lucky 18.08.2009 01:34
Дріб по любому летить в пластмасовій корзині через стволи так що ніякої шкоди не чинить, хіба що хтось власноручно робить патрони ( не один аматор в часах дефіциту як металевий шрот кульки від підшипників або порізані цвяхи :eek: )

#4 xxxx 14.08.2009 00:51
Вже декілька років при полюваннях свідомі мисливці використовують сертифіковані набої провідних світових фірм, а саме свинцевий дріб покритий нікелевою або іншою оболочкою. Такий дріб жодної шкоди довкіллю не наносить.

#3 West 13.08.2009 20:27
Стальний може і дешевший буде.Тільки які стволи будуть після такого дробу?

#2 Stefan 13.08.2009 17:31
ДАВНО ПОРА.
МИСЛИВЦІ, ДАВАЙТЕ ДОЛУЧЕМОСЯ ТО ТОЇ ДОБРОЇ СПРАВИ І НЕ БУДЕМО КУПЛЯТИ СВИНЦЕВИЙ ДРІБ! ХАНТІНГ - ОРГАНІЗУЙ ЦЕ !!!!!

#1 vasyl eger 12.08.2009 19:12
:-* дойшло і до нас .минулого року писав чи ще не забороняють СВИНЕЦЬ бо тут у ЕС вже скрізь заборонено . дуже і дуже шкодить тваринкам і нам