Необережність призвела до смерті мисливця
( 1 Vote )
Написав Олена Кос Переглядів - 11323   
Середа, 19 серпня 2009 11:18
смерть_мисливцяЩе одне нещастя під час полювання сталось на Волині. Проте цього разу випадок мав летальні наслідки. В Горохівському районі загинув 41-річний житель міста Луцька Олег К., котрий полював на пернату дичину неподалік села Липа на річці Стир. Причина - необережне поводження його товариша з рушницею. Про це повідомляє сайт ГУ МВСУ на Волині.

Як йдеться у повідомленні, ніхто не застрахований від трагічної випадковості. Але значно частіше, через нехтування правилами зберігання та застосування зброї, мисливці власноруч наражають на небезпеку або ставлять під загрозу життя інших людей.
Працівники міліції регулярно перевіряють умови зберігання зброї, поведінку її власників у побуті. Особлива увага приділяється профілактичним та роз'яснювальним заходам. З цією метою під час відкриття мисливського сезону створені рейдові групи, до складу яких залучено працівників як правоохоронних, так і природоохоронних органів.
За два дні з початку відкриття сезону працівниками Волинської міліції зафіксовано 21 випадок порушень правил полювання, вилучено 19 одиниць вогнепальної зброї, з яких 15 - зареєстровано в УМВС.
Зважаючи на такі події, доречно нагадати вимоги чинного законодавства, що визначають правові засади діяльності у галузі мисливського господарства та полювання.
У першу чергу, для того аби займатись мисливством, необхідно мати певні документи, а саме: посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, відстрільну картку, яка видається мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь, і дозвіл на зберігання та використання мисливської зброї. У разі порушення цих правил особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності. Так, згідно зі ст.85 КУпАП передбачено накладення штрафу на громадян від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - зазначив заступник начальника УГБ - начальник ВООГП УГБ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Анатолій Шумік. - Певно, ніхто не стане заперечувати необхідність суворого дотримання правил зберігання та поводження зі зброєю, однак на практиці інколи все ж таки трапляються прояви безпечності та ігнорування вимог безпеки. Тому ще раз хочу наголосити: ні в якому разі не можна спрямовувати зброю у бік людей, транспорту, будинків. Не можна залишати зброю без нагляду, а також передавати її іншим особам. Належну увагу слід приділяти й збереженню патронів, не допускати їх пошкоджень, берегти від ударів, вологи та забруднення.
Більшість мисливців просто забувають про необхідність продовження строку дозволу на зберігання зброї. Але є й такі, котрі свідомо не бажають дотримуватися законодавства, чим автоматично переходять у категорію правопорушників. Тому правоохоронні органи нагадують, що за подібне правопорушення законодавством передбачене покарання від одного до трьох неоподаткованих мінімумів громадян.
Тож, шановні мисливці, наскільки вдалим для вас виявиться сезон полювання залежить, власне, від вас самих. Будьте обачними, аби відпочинок приніс лише позитивні емоції. І ні пуху, ні пера...

Коментарі  

#1 нюх 21.08.2009 00:17
У першу чергу, для того аби займатись мисливством, необхідно мати певні документи, а саме: посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, відстрільну картку, яка видається мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь, і дозвіл на зберігання та використання мисливської зброї. :-? А чому не сказано про полювання з собаками і які для цього потрібно документи? :sad: :oops: