17-річний прикарпатець став жертвою сліпого пострілу – версія МВС
( 1 Vote )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 8578   
Четвер, 08 жовтня 2009 20:55

в незаконному полюванні брав участь працівник міліції17-річний мешканець с. Товмачик Коломийського району на Прикарпатті, який загинув 3 жовтня, став жертвою сліпого пострілу - один з учасників браконьєрських дій у лісовому масиві вистрелив по невидимій цілі з однозарядної гладкоствольної мисливської рушниці і влучив у юнака. Про це ЗІКу повідомили у ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Хлопець разом зі ще шістьма людьми у той день брав участь у браконьєрському полюванні. Слідством встановлені всі учасники події, на місці події проведено відтворення обставин того, що сталося. Кримінальну справу порушено за фактом вбивства з необережності. В учасників події вилучено 7 одиниць гладкоствольної мисливської зброї, в тому числі дві – незареєстровані. Саме з незареєстрованою зброєю у лісі був і потерпілий. Експертним дослідженням встановлено, що з іншої незареєстрованої рушниці було зроблено той фатальний постріл, а жодної автоматичної зброї там не було.

Після звернення матері загиблого у Коломийський райвідділ міліції правоохоронці спільно з громадськістю почали проводити розшукові заходи.

Слідством також встановлено, що в незаконному полюванні брав участь працівник міліції, на даний час він звільнений з органів внутрішніх справ.

ZIK

Коментарі  

#2 Олесь 11.10.2009 22:08
Справжні мисливці, це занонослухняні громадяни.А на рахунок допомоги єгерям, то моя думка в наступному : єгеря повинні виконувати свої службові обов"язки професіно, а бородьбу з браконьєрами нехай ведуть з відповідними службами які мають на це повноваження. Яка професійна допомога може бути лікарю віж єгера, або юристу від єгеря- можна собі уявити важливість цих допомог :P , і такаж сама і зворотня допомога.

#1 мисливський клуб Карпатське братство Діани 09.10.2009 00:33
Через таких браконьєрів у пересічних громадян формується негативна думка про мисливців в цілому. Цікаво б знати, в якому підпорядкуванні чи власності дані мисливські угіддя, адже таке групове браконьєрство є дуже небезпечним явищем як для диких тварин так і для єгерської служби. Справжні мисливці повинні активно допомагати єгерям боротися з браконьєрством.