На Львівщині посилене проведення боротьби з браконьєрством
( 1 Vote )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 1577   
Вівторок, 27 жовтня 2009 12:26

brakonerstwoЗ нагоди старту колективного та облавного полювання на диких парнокопитих тварин – з 24 жовтня у Львівській області провели широку нараду з усіма користувачами мисливських угідь. Також видали наказ про посилене проведення боротьби з браконьєрством.

Про це у коментарі «Об’єктивно» повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства в Львівській області Анатолій Дейнека.

За його словами, сезон колективного та облавного полювання на диких парнокопитих тварин триватиме до 27 грудня 2009 року включно.

«Після завершення цьогорічного сезону у січні-лютому буде проходити державний облік мисливської фауни, тобто свого роду перепис звірів, які є у лісах, - каже Дейнека. - Відповідно до чисельності проведемо обрахунки ліміту використання у наступному сезоні мисливської фауни, що буде погоджуватись і затверджуватись Міністерством охорони навколишнього природного середовища».

Дейнека наголосив, що на сьогодні ведеться активна боротьба з браконьєрством. «Рейди проходитимуть постійно і зненацька, - каже Анатолій Дейнека. – Треба сказати, що правова культура мисливства зростає».

І хоч правова культура зростає, рейдові групи виявляють низку порушень. Тільки протягом цих вихідних, як додав Дейнека, зафіксували аж п’ять випадків порушень правил полювання. Штраф – від 124 грн і вище.

Нагадаємо, що з 7 листопада 2009 року до 31 січня 2010 року включно триватиме сезон колективного та облавного полювання на зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, ондатру, бобра.