"Золотого" кабанчика вполювали у вольєрі
( 0 Votes )
Написав Editor Переглядів - 1714   
Вівторок, 26 січня 2010 16:02
Нещодавно двоє товаришів-мисливців вирішили вийти на полювання до найближчого лісу в селі Попівці, що на Миргородщині.

Вирушили вдосвіта та прихопили з собою мисливські рушниці. Проходивши цілий день, чоловіки так нічого і не вполювали. Повертаючись додому, вони натрапили на загорожу з дикими поросятами. Не довго думаючи, мисливці вирішили прихопити із собою невеликого кабанчика, аби не повертатися з пустими руками з полювання. Вбивши здобич на місці, чоловіки почимчикували до домівки.

На вистріл миттєво відреагували єгері мисливського угіддя «Попівське». Підійшовши до огорожі з дикими кабанами, лісова охорона побачила сліди крові, що тяглися за її межі. Вирішивши піти по слідам, єгері дійшли до домогосподарства одного з горе-мисливців, де вже йшов процес розчинення здобичі.

На місце пригоди терміново були викликані працівники міліції Миргородського міськвідділу, які й затримали чолов'яг.

Наразі горе-мисливці притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання на об'єктів тваринного світу.

За своє протизаконне діяння чоловіки були змушені сплатити штраф в сумі 12 тисяч гривень. «Золотим» вийшов кабанчик для чоловіків...

http://poltava.info

Коментарі  

#1 мисливський клуб Карпатське братство Діани 27.01.2010 00:33
Якщо в статті "ЗОЛОТОГО" КАБАНЧИКА ВПОЛЮВАЛИ У ВОЛЬЄРІ мова йде про вольєр для утримання в неволі диких тварин (в даному випадку кабанів), відповідно право власності на дані об'єкти тваринного світу належить юридичній (товариство мисливців, держлісгосп, тощо) або фізичній особі (підприємцю). В такому разі дії браконьєрів слід класифікувати не як порушення правил полювання на об'єкти тваринного світу, за що передбачено адміністративну відповідальніст ь, а класифікувати як крадіжку об'єктів тваринного світу, адже кабани не перебували в стані природної волі в межах мисливських угідь а знаходилися в неволі у вольєрі. Обтяжуючими обставинами в даному випадку є те, що злочин (крадіжку) скоєно за попередньою змовою групою осіб (двоє браконьєрів) та з використанням вогнепальної зброї, за що передбачено кримінальну відповідальніст ь. До речі, це не штраф 12 000 грн, як вказано в статті, а очевидно сума шкоди, яка нанесена природі внаслідок незаконного добування об'єкту тваринного світу.