Уперше за історію України вовки узяті під охорону закону
( 0 Votes )
Написав Editor Переглядів - 12590   
Вівторок, 16 лютого 2010 20:18

вовки під охоронуДнями Президент України В. Ющенко підписав Закон України № 1827-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства, полювання та рибальства, охорони, використання і відтворення тваринного світу". Цим Законом, вперше в Україні обмежений термін полювання на вовків і вони внесені до списку мисливських тварин. Тепер на вовків можна буде полювати на Україні тільки з жовтня по лютий включно, які на інших хутрових звірів.

Так, наприклад, вовки повністю охороняються в Іспанії, Польщі, Румунії, Греції, Португалії, Словаччині, Криті. Частково охороняються - у Литві, Латвії, Естонії, Сербії, Македонії, Болгарії, Боснії. У ряді європейських країн, які мають площу меншу за Україну - Іспанія, Румунія, Греція - вовків більше ніж в Україні, або стільки ж. У сусідній Польщі вовк внесений у Червону книгу. Вовк внесений також у Європейський Червоний список і охороняється Бернською конвенцією.

Вовк - не тільки красивий і розумний, але і дуже корисний звір і має право на існування. Він - "санітар" лісу, "селекціонер" диких звірів, годувальник дрібних тварин у важкий зимовий час. Він обмежує чисельність мише видних гризунів, є головним борцем зі сказом диких звірів.

Коментарі  

#4 LAD 08.03.2010 00:58
Тю дурость....
А як що вовк худобу ріже, а то і загрожує людям.... чекати сезону?...
Такі закони пишуть люди, які не мають до мисливствознавс тва ніякого відношення!!!....

#3 tustan 23.02.2010 12:39
Перший крок до червоної книги

#2 В.Шевчук 19.02.2010 14:40
добре

#1 vasyl eger 16.02.2010 22:42
урааааа я за піднімав цю тему роки томууууу