На Буковині убивця зубра добровільно здався правоохоронцям
( 0 Votes )
Написав ZIK Переглядів - 7393   
Середа, 21 квітня 2010 20:27

Браконьєри вбили зубра32-річний мешканець с. Долішній Шепіт, який застрелив зубра в yрочищi «Дивятокове», добровільно з'явився до правоохоронців з повинною і здав свою мисливську рушницю.

12 квітня близько 20.00 єгерi державного підприємства Берегометського лісомисливського господарства повідомили про те, що в yрочищi «Дивятокове» цього ж господарства вони виявили внyтрiшнi органи та залишок шкiри темнокоричневої мастi.

Працівники райвідділу міліції встановили, що невідома особа здійснила полювання на зубра, який занесений у Червону книгу України. З місця події вилучено шкіру тварини. Відповідно до розрахунку розміру стягнень за незаконне полювання мисливських тварин, збитки від незаконного добування зубра для мисливського господарства становить 12500 грн.

При огляді шкіри, вилученої з місця пригоди, вилучено 3 металеві кульки, які, згідно з довідкою НДЕКЦ УМВС України в Чернівецькій області, ймовірно, є дробинами та шротиною, що можуть бути використані для спорядження патронів до гладкоствольної мисливської зброї. За фактом незаконного полювання було порушено кримінальну справу за ст. 248 ч.1 КК України (незаконне полювання).

Уже через тиждень до працівників Вижницького райвідділу міліції з'явився з каяттям 32-річний мешканець с. Долішній Шепіт. Він зізнався, що в ніч на 2 квітня вчинив незаконне полювання на зубра, рештки якого 12 квітня виявили єгері. Чоловік добровільно видав мисливську рушницю марки «ІЖ-18» 16 калібру, 1958 року випуску, яку він зберігав і використовував без відповідного дозволу органів внутрішніх справ.

На даний час триває досудове слідство та проводяться оперативно-розшукові заходи щодо перевірки версії про можливу причетність до вказаного злочину інших осіб.

Коментарі  

#1 сірий 23.04.2010 01:49
Погорів хлопчина на чомусь, а йому говорять- бери зубрика за 12500 буде дешевше.
Ніяких доказів, свідків.