Фатальний постріл
( 0 Votes )
Написав Сергій Цюриць Переглядів - 5876   
Понеділок, 04 жовтня 2010 17:00

У неділю під час незаконного полювання загинув житель с. Плоске Шацького району Петро П. У нього поцілив співполювальник.

– Трагедія сталася між 8 і 9 годинами ранку неподалік с. Плоске, – повідомив начальник служби державної охорони Шацького національного природного парку Володимир Солов'янчик. – Група озброєних людей прочісувала лознякина на околиці села. Судячи з набоїв, вони полювали не на пернату дичину. Йшла браконьєрська загінка на крупного копитного звіра. Вочевидь, у якусь мить, коли замаячіла постать, номерник прийняв її за козулю чи лося і натис на спусковий гачок. Стріляв картеччю, двічі. Перший постріл прийшовся у руку, другий заряд влучив у груди. Рвана десять на десять сантиметрів рана виявилася смертельною.

Сорокавосьмирічний житель с. Плоске був мисливцем зі стажем, мав мисливський квиток, у 1997 році пройшов державну перереєстрацію.

– Трагедії можна було б уникнути, якби мисливці дотримувались правил полювання, техніки безпеки та Закону, – висловлюючи співчуття сім'ї загиблого, сказав заступник начальника відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісів Руслан Люшук. – Ці ж люди неодноразово отримували попередження від єгерської служби про недопустимість протиправних дій і навіть притягалися до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання. Але висновків не зробили, як наслідок – трагедія.

Одразу на місце пригоди прибули правоохоронці. Фатальний постріл зробив ковельчанин Олександр К., з яким державна служба охорони Шацького національного природного парку стикалася й раніше, навіть робила подання про його притягнення до відповідальності за порушення правил полювання, але тоді суд його виправдав. Разом із ним полювали ще два жителі Шацька. Зараз провадиться слідство, виясняються всі обставини цього резонансного „полювання".

Сергій Цюриць,

прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства