На Волині на зайця полюватимуть до 16 січня
( 0 Votes )
Написав Волинське ОУЛМГ Переглядів - 6490   
Понеділок, 08 листопада 2010 14:43

Відстріл пернатої дичини на Волині закінчується 28 листопада, але мисливці не засмучуються, 7 листопада 2010 року в області розпочинається полювання на хутрових, яке триватиме на зайця-русака до 16, а на лиса і єнотоподібного собаку до 28 січня 2011 року включно.

Днем полювання на хутрових звірів визначена неділя, – зазначає заступник начальника відділу охорони і захисту лісу та мисливства Руслан Люшук. – Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць. Норми відстрілу єнотоподібної собаки і лисиці – не лімітовані. І нехай мисливський азарт не затьмарить ясного розуму: кожен має подбати про безпеку під час полювання, щоб не допустити нещасних випадків.

Нагадуємо, що забороняється полювати з документами, строк дії яких закінчується, а також без відстрілочних карток і контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання. Ліцензії на кабана і козулю для індивідуального чи облавного полювання можна придбати у користувачів мисливських угідь.

– Як проходитиме полювання на місцях, зокрема у Маневицькому районі, поцікавились у заступника директора з мисливського господарства ДП "Маневицьке ЛГ" Миколи Корця.

– У нашому районі є 5 користувачів мисливських угідь, – каже Микола Миколайович. – Вони і встановлюють місця полювання на зайця у закріплених за ними угіддях. Що ж до ДП "Маневицьке лісове господарство”, то дозволяється полювати на землях Костюхнівської, Великоведмезької, Галузійської, Серхівської, Прилісненської сільських рад і забороняється його проводити на території Маневицької селищної та Черевахівської сільської рад. Разом із тим хочу закликати мисливців, щоб вони активніше боролися з браконьєрами, які вночі на скутерах, мотоциклах, автомобілях проводять незаконні полювання, використовуючи освітлювальні прилади.

– Жодне порушення закону не пройде повз нашу увагу, – пообіцяв природозахисник. – За 10 місяців 2010 року працівниками ДП "Маневицьке ЛГ" складено 32 адмінпротоколів, вилучено 10 мисливських рушниць. Тільки за останній місяць під час нічних рейдів були затримані на полі біля села Кам'януха Федір Богомолов (порушена кримінальна справа за носіння холодної зброї), під час засідки на кабана в нічний час — жителі с. Прилісне Олег Коваль і Андрій Кульчицький. То ж не варто випробовувати долю.

Загалом по Волині на порушників правил полювання цьогоріч складено понад триста протоколів, вилучено півсотні рушниць, кілька справ передано до суду.

Джерело: Волинське ОУЛМГ