Альтернативне полювання
( 2 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 5396   
Понеділок, 22 листопада 2010 12:36

На Волині запровадили новий вид полювання. Як у відомому мультфільмі... замість рушниці, мисливці беруть фототехніку. Решта ж ритуалів - ідентичні. Як і годиться, розпочинають полювання зі звуку сурми.

"У нас є порядок сигналів, нот, і за ситуацією я орієнтуюсь, які сигнали грати", - каже сурмач Юрій Романюк.

Згодом беруться до справи загінники тварин. Мисливець уже чекає звіра на вишці. Втім полює дичину фотоапаратом. Той, хто зафіксував найбільше тварин - нагороджується як найкращий мисливець. До того ж, альтернативне полювання гарантує безпеку, в порівнянні із звичайним, яке через недотримання найпростіших правил, іноді коштує людині життя.

"Трагічні випадки бувають, коли мисливці ведуть себе недисципліновано. Вони приїхали, маючи ліцензію, їх повів провідник, розставив по номерах і починається загінка, ніхто не чує, ніхто не бачить, де хто знаходиться, і тоді починаються такі випадки, які не красять ні полювання, ні сам відпочинок", - розповідає начальник Волинського управління лісового і мисливського господарства Володимир Читкайло.

В області кажуть, саме альтернативне полювання для Волині може стати туристичною родзинкою.

"Зимового туриста на Волинь важко чим заманити. Хіба це рибалка підльодна, хіба це мисливство, хіба це прогулянки на санях. У нас немає гір, у нас немає трас, у нас немає курортів, які цілодобово працюють, крім кількох санаторіїв. Тому  це серйозний напрямок для Волині", - сказав голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Альтернативне полювання не означатиме відміну звичайного. Втім наразі ж в Україні мисливство часто схоже на стихійний відстріл звіра. Через що частина тварин за часи незалежності уже потрапили до Червоної книги.

"У введення мисливського господарства, звичайно, треба вести культурно, в першу чергу на селекційній основі, коли будуть відбиратися на селекційній основі тварини, які або з якихось причин не можуть бути далі в популяції, щоб не погіршувати стан цієї популяції, або старі тварини і не перспективні для ведення мисливського господарства", - каже заступник голови Держкомітету лісового господарства України Віктор Червоний.

Наразі ж в Україні практично не залишилось площ для вільного проживання звіра. Захисники тварин запевняють, якщо їх не створити Червона книга в Україна вже незабаром може значно потовстішати.

Джерело -24tv.com.ua

Коментарі  

#6 Хімік 29.11.2010 11:13
Таке могло прийти в голову тільки Климчуку , і його однопартійцям-"проффесорам" з Партії Регіонів. Вони ще раз доказали свій "професіоналізм". Мені соромно за них , і за їхні бредові ідеї. 8) А Колісник - це взагалі трагедія для волинських лісів. Спілкувався з місцевими жителями поліських районів , з працівниками лісгоспу... Це жах... Ліс ріжуть , і вивозять БЕЗБОЖНО... Особливо в тих лісгоспах , де директорами працюють СИНИ Колісника... :cry:

#5 new patron 27.11.2010 21:08
На Волині треба десь подіти Колісника,бо йому крім винищення лісів всі остальні обовязки до дупи.

#4 ostt 23.11.2010 12:45
Цитую Мисливський клуб Карпатське братство Діани:
...треба врахувати, що фактор турбування звірів збільшиться, а це негативно вплине на ведення мисливського господарства. Загалом фотополювання можна використовувати ще як пізнавальний захід для підростаючого покоління.
Тільки так. Сама задумка можливо більш далекоглядна, швидше рекламний хід. Бо по суті - ,"Глупство якесь", як каже ОлегП.

#3 ОлегП 22.11.2010 19:47
Фотополювання з підходу, скрадом, з засідки - я розумію, але загінне фотополювання в зимовий час... Глупство якесь...

#2 Мисливський клуб Карпатське братство Діани 22.11.2010 19:40
Якщо за допомогою фотополювання мисливське господарство матиме додаткові надходження до свого бюджету - це дуже добре. Але треба врахувати, що фактор турбування звірів збільшиться, а це негативно вплине на ведення мисливського господарства. Загалом фотополювання можна використовувати ще як пізнавальний захід для підростаючого покоління.

#1 сурма 22.11.2010 18:46
А альтернативну жінку не планують вводити на Волині? Оце придумали, телепні антимисливські.