Магніт для кабана
( 16 Votes )
Написав Editor Переглядів - 16004   
Вівторок, 12 квітня 2011 14:56

букова смола приманка на кабана В травні для знудьгованих мисливським міжсезонням любителів полювання нарешті настане  довгоочікувана пора індивідуальних ловів  копитних і  звісно ж знову постане болюче питання їх результативності. І не виключено, що багато хто відсидівши тижні на вишці або вештаючись нетрями так і залишиться без пострілу, а єгеря звично знизуватимуть плечима, мовляв, звір –  тварина дика, її ж не прив’яжеж. Але ні! Можна, можна. Ще й як. При чому майже з стовідсотковою гарантією. Потрібен лише безпрограшний варіант, який направду здатний керувати поведінкою нашої місцевої дичини.

В різних регіонах планети для цього використовують тепер безліч прийомів, серед яких найголовнішу роль відіграють  приманки. Найбільш поширені ті що діяють на нюх та смак.

Їх головне призначення – привернути й повністю заполонити увагу звіра, зменшити його настороженість й спостережливість та змусити наблизитися на відстань близького, а значить й вірного пострілу.

Техніка впливу таких приманок зумовлюється дією в якості подразника на кінцівки нерву нюху, при цьому приманки одночасно подразнюють запахом й смакові кінцівники трійничного нерва.

Мода на фірмові пахучі приманки, як відомо, прийшла до нас з Заходу. Але, за невеликим винятком, дія більшості з них у наших умовах  чомусь сумнівна.  З дієвіших слід відмітити, наприклад, приманку для кабанів з запахом делікатексних грибів – трюфелів. Але її вартість – непідйомна навіть для досить небідних прихильників Діани. Для наших умов опитамльним варіантом видається  така річ, як букова смола, про яку у нас десь хтось щось чув, але на ділі мало, що знають.

Ефективна дія саме букової смоли в ролі приманки,  пояснюється тим, що у нас ми маємо, як, мабуть, ніде в світі, величезні масиви саме букових пралісів, де наш звір звик жити, харчуватися й самолікуватися. Показово, що саме від назви букового лісу дістала ім'я велика область на сході Карпатських гір - Буковина.

Здивовані іноземці, потрапивши в наші букові ліси, кажуть, що вони схожі на илюстрації з казок дитинства. Тут прохолодно навіть за найспекотливішої днини і зажди дуже тихо. Не турбує тут своїм набридливим галасом й пташине плем’я. Звір - не дурний і йому все це теж довподоби. Двохсотлітні дерева панують тут повністю і майже не пропускають сонячних променів.

Буки володіють до того ж воістину княжою красою і відповідно дарують, як дичині, так і людям княжі милості.

букова смола приманка на кабана Восени на деревах повно горішків, які містять у собі до 40 % цінного масла, багато білків та вітамінів. Не дивно, що копитні шаленіють за цим кормом. Небайдужі, звичайно, до них й люди, однак їсти їх в сирому вигляді нам неможна, аже в них є сильних алкалоїд фагин, який викикає сильний головний біль. Натомість підсмажені горішкі дуже смачні, бо фагин розпадається під дією температури. Ну, а букове масло ні в чому не поступається оливковому.

Давно помічено, що копитні полюбляють також тертися об деревину не лише глицевих, а й бука, щоб нанести на волосяний покрив смолу, яка слугує свого роду дезифнекцією від усіляких паразитів. Буває, що до одного й того ж дерева звірина приходить з року в рік. Кабани нерідко навіть покусують деревину.

З усього сказанного стає зрозумілим, що застосування букової смоли в ролі приманки проситься само за себе. Окрім лікувально - профлактичного дії, звір осоціює її запах ще й з ситною їжею. В підсумку такої дії  отримується ще й шалений підвищенпий аппетит у тварини, змушуючи її хапати все на підгодівельному майданчику, і при цьому не дуже то й зважати на запах мисливця, який може донести вітер, що раптово змінив напрямок. І це навіть при тому, що, як відомо, нюх в кабана – як в дегустатора парфумерної фабрики.

Дія букової смоли дивовижно діє й на оленів.  Всім знайома картина, коли сполохане стадо раптом стає, як вкопане, а потім шарахається в бік,  потрапивши в струмінь повітря, розташованого ледь не за сто метрів мисливця в засідці. Такого практично не буває в тих місцях, де для приманки застосовується букова смола.

Вважається, що в різній місцині, як і за різної пори року один і той же звір та одну й ту ж приманку інколи йде дуже активно, а в іншій місцевості і в іншу пору року не звертає на неї жодної уваги. Як показує  практика, це твердження не стосується букової смоли. На наших теренах, вона діє завжди і скрізь.

Застосовувати обмазування дерев смолою на висоті метр-півтора варто за місяць-два до початку відстрілу, з тим щоб підвищити регулярність відвідання місцини дичиною і, звісно ж, бажано подалі від автотрас та населених пунктів з їхніми «браконьєрами вихідного дня» и безприв’язними псами. Ці фактории можуть звести нанівець застосування приманки.

«Дія букової смоли на копитних – просто шикарна – зазначає відомий фахівець ловецької справи, директор мисливського господарсвта «Тустань» Сергій Черняк. – Вона служить звірині приблизно так, як нам, людям – душ. Вони себе дуже добре почувають після цього. Я б навіть сказав - комфортно. На їхніх мордах просто написано задоволення.  Застосовую її в комплексі вже з десяток років, для надійнішого «прив’язування» дичини до підгодівельних майданчиків, солонців та купалень.  Кабана притягне не за один десяток кілометрів. Без здобичі від нас ні один мисливець не поїхав.»

Магніт для кабана

З питань придбання звертатися:

тел. +380 67 3702854 / +380 50 4311606

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Вартість:

5л - 250грн

Магазин on-line