На Чернігівщині стався напад рисі на людину
( 1 Vote )
Написав Олег Мірошниченко Переглядів - 6128   
Понеділок, 06 червня 2011 14:11

За інформацією з офіційного сайту обласного управління внутрішніх справ вранці 2 червня мешканець села Петрова Слобода Корюківського району повертався додому з прогону худоби, коли йому на плечі стрибнув хижак. Звір встиг покусати руки і голову чоловіка, а потім втік. Згодом рись зайшла до села й заскочила в жилий двір, господар якого вимушений був застосувати вила для самозахисту. Налякані мешканці села повідомили про інцидент у райвідділ міліції. За викликом до Петрової Слободи прибув дільничний інспектор й затрелив рись-нападницю з мисливської рушниці. Пізніше ветеринари забрали труп тварини для проведення досліджень - чи була вона хвора на сказ.

На Чернігівщині, за свідченнями очевидців, перші зустрічі з риссю фіксувалися ще 6 років тому в Ріпкинському та Новгород-Сіверському районах. Цьогоріч на Щорсівщині рись бачили наприкінці квітня в Єлінському лісі. І ось тепер - випадок на території Корюківського району. Ймовірно, окремі представники цьго виду тварин мігрують до Чернігівської області з сусідніх, більш заліснених країв Білорусії, Росії або з Чорнобильської зони. Поширення цих хижаків негативно відіб'ється на стані популяцій зайця та косулі.

Прислав Олег Мірошниченко

Коментарі  

#2 s_kopylets 07.06.2011 12:30
Можливо тварина і справді була хвора на сказ. Не типова повединка!
Але сам факт появи такого рідкісного і цінного звіра на Чернігівщині - тішить!

#1 zag 06.06.2011 18:06
остання фраза ("Поширення цих хижаків негативно відіб'ється на стані популяцій зайця та косулі") зайва. ніякого негативу в природних процесах не потрібно бачити.... краще думати навпаки: зростання чисельності зайця і сарни позитивно відіб'ється на чисельності рисі. то боту в село і пішла, що в лісі їй скрутно!

описка.... "БО ТОМУ в село і пішла...."