В Карелії дозволено відстріл вовків
( 0 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 5186   
Понеділок, 15 серпня 2011 17:18

ВовкВлада Карелії восени планує відновити грошові виплати мисливцям за відстріл вовків, ця практика була припинена у минулому році через відсутність коштів на ці цілі в регіональному бюджеті, повідомив начальник республіканського управління мисливського господарства Єгор Рюппієв. "Виплата винагороди встановлена ​​у розмірі 4 тисячі рублів за дорослого вовка і 2 тисячі рублів - за молодого", - сказав Руппієв.

Він пояснив, що такі ж розцінки діяли в 2008-2009 роках. За цей період карельські мисливці добули близько 200 хижаків. Після припинення виплат в 2011 році видобуток вовка в Карелії скоротилася більш ніж у два рази.

За словами Руппієва, рішення про виплату винагород було прийнято, щоб компенсувати витрати мисливців на здобич вовка, яка вважається одним з найбільш витратних і трудомістких видів полювання.

За даними управління мисливського господарства Карелії, в карельських лісах зараз налічується близько 400 вовків, що в чотири рази перевищує гранично допустиму кількість цих хижаків. Три роки тому в регіоні налічувалося близько 500 "санітарів" лісу, але їх число скоротилося після початку виплати винагороди мисливцям.

За словами Руппієва, зростання числа хижаків призводить до скорочення популяцій диких тварин, тому управління заохочує полювання на вовків.

Відстріл вовків дозволений круглий рік, а полювання на дичину і деякі види звірів у Карелії офіційно дозволене з початку серпня до кінця грудня.