Мисливська сумка
( 2 Votes )
Написав Danio Переглядів - 3867   
Середа, 01 лютого 2012 13:46

Мисливська сумкаСучасна екіпіровка мисливця відповідає 21-му століттю. Але чи не забуваємо ми про один з основних елеметів мисливського спорядження - про справжню мисливську сумку. Справжня, а не імітація чи туристичний рюкзак який мисливці частенько використовують для полювань. Чи мисливські сумки та їх використання зникає?

Давайте поглянемо на історію цього витонченого елементу екіпірування мисливця. Своєму походженню, мисливська сумка завдячує полюванням зі зброєю коли для спорядження рушниці для пострілу потрібно було засипати порох в ствол рушниці. В той далекий час, на полюванні потрібно було носити з собою багато речей, як то: порох, папір, картеч, і інші. Крім того це все мало бути надійно захищено від вологи, що власне і забезпечувалось за допомогою сумки. На жаль з приходом на ринок мисливських патронів з пластику використання мисливської сумки почало занепадати.

Мисливська сумка з борсукаВарто нагадати, що класична мисливська сумка виготовлялась зі шкури борсука, або лося. Найкращий матеріал з борсука походив з жовтневих полювань, бо в цей час отримував добру структуру та шерсть (волос). Аби сумка була водонепроникна, то шкіра мусила містити певний вміст жиру, тому шкіру не вичиняли повністю. На кришці, і на зворотній стороні сумка була з шерстю, що оберігало вміст від дощу, а також приглушало шум від тертя. Звичайно, до сумки пристосовувались ремені для прикріплення здобутих птахів. Як повідають знавці, качки, голуби, фазани носилися на спеціальних шкіряних петлях з заслонками. Що цікаво, сумка не забруднювалась, оскільки шерсть на заслонці не дозволяла цього, крім того вона запобігала запарюванню дичини.

Вважалося, що мисливець який не мав спеціальну, добротну, обладнану мисливську сумку наражав себе на посміховисько. В даний час мисливська сумка містить в собі різноманітні дрібниці - набої, мисливський розкладний ніж, манок на лиса, ліхтарик, шнурок, ремені для переноски здобутих птахів, свисток для пса. Замисліться, будь-ласка, які ще практичні речі може містити мисливська сумка, чи не відмирає її значення, і як Ви ставитесь до цього?

Форум ->Сумка Українського мисливця

Хто не знає ситуації коли жінка хоче щось купити та й мусиш годинами її супроводжувати? Тепер є вихід. Звичайно це інтернет магазини. Жінки можуть бродити, вибарати і купувати що їм потрібно і скільки завгодно. Наприклад, потрібний одяг - відвудуємо магазин женской одежды, до того ж, такі покупки ще й економлять Ваш сімейний бюджет.