Вимоги до лягавої собаки на полюванні
( 1 Vote )
Написав via e-mail Переглядів - 5285   
П'ятниця, 17 серпня 2012 15:01

Мисливські собакиДеякі мисливці, особливо початківці, не знають, якими ж основними якостями повинна володіти лягава собака, щоб добре працювати в полі.

Перш за все вона повинна бути достатньо "чутистою", тобто прихоплювати, а потім робити стойку на такій відстані від дичини, щоб її не злякати; сприймати запах тієї дичини, по якій полюють, і не зупинятися біля різних дрібних пташок, не затримуватися на порожніх місцях, де дичини немає. Собака повинна більше працювати по птиці верхнім чуттям, а не йти по сліду і не розбирати наброди. Завдання собаки - швидко знайти птицю. Для цього потрібно, щоб вона володіла енергійною, досить швидкою, пропорційно її чуттю ходою - галопом або риссю і залежно від характеру місцевості в міру широким, доцільним пошуком, при якому всі місця були б ретельно обшуканими.

Кінцева мета роботи собаки - підняти птицю на крило - виконується лягавою шляхом підводки, тобто уповільненого, плавного руху зі стійки до птаха. Підводка собаки відповідає ході мисливця; вона повинна залежати і від виду дичини, по якій собака працює. Так, наприклад, при полюванні на фазанів потрібна дуже енергійна і досить швидка підводка.

Велике значення має також витривалість собаки, коли при тривалому полюванні її енергія не падає.

Всі ці якості залежать не тільки від індивідуальних природних властивостей собаки, але й від правильної підготовки собаки, а також від уміння використовувати її під час полювання. При полюванні в лісистій пересіченій місцевості дуже цінно мати собаку, що володіє доповіддю.

Якими б корисними якостями не володіла собака, якщо вона не буде щоразу використовувати їх стосовно до того чи іншого виду дичини, по якій їй доводиться працювати, до характеру місцевості, до напрямку вітру, то ефективність полювання в значній мірі буде знижена.

Тісний зв'язок собаки з мисливцем має велике значення на полюванні. Під час пошуку собака повинна стежити за мисливцем, не виходити зі сфери його впливу, швидко з'являтися на свисток і спокійно залишатися на місці після зльоту птаха і пострілу.

Ось ті основні вимоги, які повинен пред'являти мисливець до лягавої собаки.

via e-mail

Телевизор  это источник развлечений и информации. В каждом доме это один из необходимых элементов вокруг которого происходят разные события.     По этому к выбору и покупке оного следует подходить очень тщательно. А если Вы ищете  в инетрнете, то лучше смотреть там где  продажа телевизоров это многолетний опыт, доверие и имя.