Підготовка лягавого собаки до сезону полювання
( 0 Votes )
Написав via e-mail Переглядів - 32646   
Четвер, 30 серпня 2012 12:46

Полювання з лягавоюЩо ж повинен робити мисливець для того, щоб повністю і правильно використовувати лягаву на полюванні?

Приблизно за місяць до відкриття мисливського сезону мисливець готує собаку до полювання. Перш за все він перевіряє загальний стан собаки; якщо собака худа, необхідно посилити їй харчування; навпаки, якщо вона занадто вгодована, потрібно поступово тренувати її в полі і годувати легкою їжею. У разі виявлення у собаки глистових захворювань слід вжити термінових заходів до їх видалення, так як під час полювання хвора собака втратить свою працездатність.

У більшості собак після тривалого перебування в домашній обстановці надмірно відростають кігті, і лапа набуває більш плоску форму, що значно заважає правильному руху лягавого. Зайві кігті повинні бути видалені; в довгошерстих лягавих часто між пальцями звалюється шерсть, яку слід ретельно вистригти.

Пускати собаку в пошук слід по можливості проти вітру; собака впевненіше і на більш далекій відстані  відчує запах птиці.

Якщо собака в густій рослинності зникла з поля зору мисливця; та, незважаючи на свистки, не повертається, потрібно відразу ж обшукати всі найближчі пункти, щоб з'ясувати чи не стоїть вона де-небудь біля знайденої дичини. Якщо ж пошуки виявляться безрезультатними, необхідно залишитися на місці і спокійно чекати повернення собаки. Коли собака повернеться, потрібно відправити її в пошук і простежити, чи не поведе вона знову до того місця, звідки тільки що прийшла і де, можливо, перебувала дичина. Це дуже важливо, так як собака може проявити задатки дуже цінної в полі якості - доповіді.

Коли собака зробила стійку, слід негайно підійти до неї ззаду чи збоку і, пославши її вперед йти за нею. При зльоті дичини одночасно з пострілом потрібно простежити, щоб собака залишалася на місці або лягла.

Для того щоб собака від початку до кінця полювання могла з однаковою енергією проявляти свої польові якості, необхідно піклуватися про правильне її харчуванні на полюванні і після полювання; в жаркий час, о півдні потрібно давати собаці, принаймні, двогодинний відпочинок.

via e-mail

Практически нет человека который не любит семечки. Но в последнее время качество этого продукта желает лучшего. З компанией volis.com.ua Вы всегда можете быть уверены в качестве, чесносности и ответственности.