Король полювання
( 5 Votes )
Написав Lowiecki.pl Переглядів - 5017   
Середа, 12 червня 2013 14:52

Надання почесного звання короля полювання в ловецтві це дуже старий звичай. Він залишився від стародавніх часів, коли мисливцеві, який першим здобув великого звіра - а здобуття тура чи зубра, вимагало не одного пострілу - випадав привілей поділу тушки між колегами по полюванню. Це була не тільки велика честь, але й певний спектр влади. Сьогодні цей звичай це лише вшанування мисливця, учасника колективного полювання, якому пощастило найбільше.

Коронація короля полювання відбувається на церемонії викладання дичини, після оголошення відповідальним полювання його результатів. Відповідальний оголошує, яка частина дичини здобута королем. Гарним звичаєм є вручення королеві полювання матеріальної пам'ятки його успіху. Найчастіше, це наперед підготовлена пам'ятна медаль, вимпел, статуя звіра, грамота, або інші дрібнички. Окрім короля, подібним чином, вшановуються два інших мисливці - так звані віцекоролі полювання. У деяких ловецьких колективах прийнято також відзначати короля мазилу. Як правило, це коробка набоїв, яка дається з натяком, про необхідність потренуватись у стрільбі. Коронація короля мазили це не покарання чи глузування, це ще одна причина посміятися та повеселитися, так що немає ніякої необхідності ображатися, коли і нам випаде така честь...

Найголовніше: якими критеріями керуватися при виборі короля полювання? Король полювання на зайця, чи птицю, це мисливець, який здобув їх найбільше. Королем лісового полювання призначається мисливець, який здобув найбільшу кількість диких кабанів, або який здобув найбільшого дикого кабана. Як правило, про надання королівського титулу вирішують кількісні показники, або якість трофеїв. Справа ускладнюється, коли полюється одночасно на різних видів тварин. Кому віддати титул? Мисливцеві який здобув чотири зайці, чи тому, хто має тільки два сірих, але і лиса? Чи два зайці рівня великому, але тільки одному лисові? А можливо два птахи здобуті в дуплеті мають ще більше значення? Чітких і однозначних критеріїв не існує. Ієрархія важливості мисливського успіху залежить від суб'єктивних і різних для кожного ловецького колективу понять привабливості дичини здобутої претендентами. Велике значення має також складність обставин, в яких зроблено вдалий постріл.

Вибір короля полювання це також питання такту і елементарної порядності. На жаль, існують колективи, в яких всілякою ціною прагнуть призначити королем полювання самого видатного учасника полювання: запрошеного видатного гостя, високопоставленого чиновника і т.п. Іноді організатори полювання, сподіваючись на різні пільги, або щоб не бути звинуваченим в поганій гостинності, роблять все можливе, щоб тільки ця благородна персона пішла з полювання з королівським титулом. Часто при цьому ломаються загальні основи логіки й арифметики. Прикра манера. Права всіх учасників полювання рівні і тільки від навичок полювання та від мисливсько щастя залежить хто отримає цю нагороду. І, якщо запрошений гість, який попри своє становище королем полювання не став, образиться, то запрошувати його більше, та й мати з ним справу, не варто.

Не гарно також, коли мисливець намагається будь-якою ціною здобути титул короля полювання. Полювання в колективі природньо містить елементи змагання, але полювання не гра! Від такої поведінки тільки один крок до вульгарної жадібності, і зухвалості. Абсолютно неприйнятно, коли допомога власному мисливському щастю протирічить етичним принципам мисливства та правилам полювання. В порядних колективах, звірина здобута в обставинах, що не відповідають принципам мисливської етики, чи правилам, просто не йде в рахунок. Не варто забувати про це, тому що замість того, щоб здобути корону, можна наразитися на сором і ганьбу.

Призначення короля полювання це чудовий звичай і його необхідно поширювати. Особливо зараз, коли дичини не багато. Мисливець, що здобув п'ять зайців, а повертається додому лише з одним, крім радості обдаровування колег по полюванню, везе з собою горде звання короля полювання.

По матеріалах łowiecki.pl

Хороший способ поднять Ваши продажи это доски обьявлений в интернете. Существует огромное множество таких сервисов и среди них непросто разобраться. Хороший сервис, к примеру такой как бесплатные доски объявлений сельхоз техника, характеризуется большой посещаемостью, удобным рубрикатором, наличением напоминаний, и возможностью поднятия обьявления.