Перереєстрація зброї - знущання над мисливцями!
( 15 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 4182   
Середа, 02 квітня 2014 09:47

Канув в лету сумнозвісний пережиток Радянського Союзу – обов'язковий державний техогляд особистого легкового транспорту, але в Україні є ще чимало інших способів безсовісного пограбування та приниження добропорядних громадян. Один з найбільш обурливих – перереєстрація мисливської вогнепальної зброї що три роки.

Найбільше впадає в око те, що об'єктивної необхідності в ній немає взагалі, а отже прийшов час назвати речі своїми іменами і , як то кажуть, розставити крапки над «і» .

Вперше купуючи зброю громадянин вже пройшов усі круги пекла та зібрав усі необхідні довідки, чим й довів свою добропорядність. Якщо ж стосовно якогось окремого індивідуума з часом, не виключено, все ж таки можуть виникнути якісь застереження у подальшому володінні зброєю, то про це й так знатиме дільничий міліціонер, який, як відомо, періодично проводить перевірку умов зберігання рушниць на дому на ввіреній йому території. Отже, ніякої крайньої потреби вкотре відправляти усіх власників зброї на медкомісію та за характеристикою до того ж дільничого – нема! Треба лише, щоб цей міліціонер належним чином виконував свої безпосередні службові обов'язки.

Що стосується власників нарізних карабінів, то змушувати при перереєстрації проходити ще й експертний відстріл зброї, також нема потреби, адже за три роки пересічний мисливець в середньому робить не більше кількох десятків пострілів зі своєї гвинтівки і вони аж ніяк не можуть змінити трасологічний «портрет» кулі. Це може засвідчити будь-який зброяр.

Особливо обурює багатьох літніх мисливців те, що вони інколи просто вимушені позбуватися зброї та залишатися на старості літ без улюбленого заняття тому що вже не витримують додаткового фінансового тягаря, спричиненого перереєстрацією зброї. І це при тому, що всі власники зброї, будучи пересічними платниками податків, вже й без того фактично платять зарплатню міліціонерам. Але, вочевидь, цих грошей їм все замало, і Міністерство внутрішніх справ, користуючись відсутністю в Україні «Закону про зброю», безсовісно оббирає громадян. Це саме стосується й державних медичних закладів, які здійснюють медогляди власників зброї, адже цих медиків також утримують платники податків, тобто ті ж самі власники зброї. Тож про яку додаткову оплату їхніх послуг може бути мова взагалі? Захланність цих відомств вже просто немає меж!

Ще одне, на чому хотілося б загострити увагу читача, то це ті кричущі неподобства під час самої процедури перереєстрації зброї. Власник зброї чомусь вимушений виступати в ролі прохача, що вже само по собі є принизливим. Про скотське ставлення окремих працівників дозвільної системи МВС до громадян годі й говорити і багато хто з власників зброї з цим стикався не раз. А хабарництво тут просто квітне: якщо вся процедура перереєстрації тепер вже офіційно коштує близько 400-500 грн., то за 800-900 грн. її можна й не проходити. Нема в Україні такого власника зброї, який про це не знає!

Іноді доходить й до відвертого самодурства з боку тих же дозвільників, які, за злим умислом чи без нього, незаконно вимагають кожен раз при перереєстрації  ще й довідку про несудимість власника рушниці. Фактично міліція вимагає в мисливця довідку з міілііції, не маючи жодних нормативних документів, які б містили таку вимогу! (В  міліцейських нормативних документах йдеться лише про необхідність такої довідки, коли громадянин вперше виробляє дозвіл на зброю. А в переліку довідок на перереєстрацію зброї такої вимоги нема!!!)

А от  примусове страхування власників зброї від нещасних випадків ,  та ше й тіільки в певних страхових кампаніях - дуже велике питання для прокуратури.

Про вистоювання в довжелезних чергах до дозвільників та під час медоглядів годі й казати. Деякі мисливці вимушені брати для цього відпустку, і замість того, аби відпочивати на морі, сидять тижнями в задушливих коридорах цих установ!

А на тих, хто трохи запізниться з перереєстрацією, очікують штрафи, а то й конфіскація рушниці! Остання можлива й тоді, коли, скажімо, недобра сусідка знайде привід двічі поскаржитися на мисливця дільничому.

Як же ж треба любити полювання, щоб усю цю наругу терпіти! Можна собі уявити якими словами згадує наше недолуге законодавство мисливець, який змушений проходити процедуру перереєстрації своєї старенької двостволки в десятий раз!

Ще одне, на чому слід особливо наголосити, є те, що описані вище знущання здійснюються переважно над однією з найбільш законослухняних верств населення України - мисливцями. І це при тому, що у статистиці випадків застосування вогнепальної зброї криміналітетом, мисливські зареєстровані рушниці майже не фігурують. (Тут слід підкреслити слово «зареєстровані», а також зазначити, що. згідно з законодавством України, обріз будь-якої рушниці вже не вважається мисливською зброєю і прирівнюється до пістолета.) З огляду на це репресії проти добропорядних мисливців ну вже зовсім ні в які ворота не лізуть! Замість того, щоб боротися зі злочинністю, наша міліція, мордуючи мисливців, створює видимість своєї  "активної роботи"!

Наведення аргументів проти ідіотських перереєстрацій мисливської вогнепальної зброї можна продовжити, але, гадається, сказаного вже досить і залишається відкритим питання - «Та доки ж це буде тривати?» Ну, а якщо вже зовсіім називати речі своїми іменами , то насправді нас,.мисливців,. вже багато років просто "розводять, як лохів"!

До речі, окрім Украіни, такого глумління над мисливцями з боку правоохоронних структур  ніде в світі нема!

Пустельник

-----

Существуют ситуации когда покупка дорогого оборудования не оправдана. В таких случаях можно воспользоваться сервисами проката. К примеру, аренда генераторов в Днепропетровске может здорово выручить на стройке или даже производтстве, когда внезапно отключили свет.

Коментарі  

#6 Aleksis 13.12.2015 19:44
Відродження феніксу (повернення тех.оглядів) показує , що не все кануло в віки. Тут ця братія може таке вчудити , що тоді точно прийдеться їхати до столиці із ломанками і там на місці біля МВС перерєєстроюват и свої дубельтівки 8)

#5 Андрій45 12.12.2015 12:38
Контрольну картку міняєш, банку платиш більше ніж за саму картку і мито. 1.70грн.- держмито, а 7грн. полслуги банку. Тупизна!

#4 SSM 17.10.2014 09:27
Дякую за статтю. Коментувати сладно.Важко підібрати слів... .Обуренню немає меж!!!
Можливо деякі кошти і потрібно платити (є сумніви)? Але ж не стільки! Виглядає як податок. Але ж зброя в Україні не є засобом заробляння грошей. Чи можливо я, щось не так розумію? Адже що разу перед відкриттям сезону полювання мисливець купує ліцензію на конкретну дичину, яка має термін дії (в залежності від виду дичини), щороку платить членські внески та купує контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання.
Вам не здається що повертаються, а можливо вже й повернулися часи, коли полювання було прерогативою багатіїв.
І взагалі боронь Боже, щоб бідна людина мала зброю. Чи нетак панове можновладці.

#3 Іван Іванович Іванов 04.09.2014 14:32
Кому як не власникам зброї знати рішення проблеми а не нити.

#2 Vulyk 08.05.2014 23:26
хабарі - зло. Переєстрація - зло, яке породжує ще більше зла.

#1 huntermyha 05.04.2014 17:37
Згідний на 1000%! Страшно надоїли ці порядки, а ще більше ці хабарники вонючі, які лиш чекають коли ти їм тицьнеш ті гроші! :-x