Стрілянина навмання не доведе до добра
( 0 Votes )
Написав Сергій ДУБРОВІН Переглядів - 2496   
Середа, 05 листопада 2014 10:49

Стрільба в сутінкахЗа повідомленням прес-служби УМВС України в Сумській області, учора Шосткинський міський відділ міліції отримав інформацію про те, що з вогнепальним пораненням ноги у лікарню потрапив один із жителів району.

Як з'ясували правоохоронці, 34-річний громадянин потрапив у лікарню внаслідок нещасного випадку на полюванні. У темряві товариш прийняв його за дикого кабана й підстрелив. Чоловіка в лікарню привезли його друзі-мисливці. Вони й розповіли про те, що трапилося.

Троє друзів у той день вирішили пополювати. На полювання вийшли ввечері. Найдосвідченіший з товаришів поставив одного з мисливців із рушницею в призначеному місці, другого – біля машини, а сам пішов у ліс у пошуках звірячих слідів. Коли опустилася темрява, мисливцеві, який стояв із зброєю, здалося, що до нього наближається кабан, і він вистрілив туди, звідки доносилися підозрілі звуки. На жаль, замість звіра він підстрелив товариша. Зі слів горе-стрільця, йому здалося, що сопіння і кроки, які наближалися до нього, були дуже схожі на кабанячі. І тільки після пострілу навмання та крику товариша, 28-річний мисливець зрозумів, що накоїв біди.

Скільки разів усі й скрізь твердять про необхідність стріляти на полюванні лише в чітко видиму ціль, усе одно знаходяться такі «полювальникі», котрі цього правила не дотримуються.

Постраждалий мисливець уже вдома. На жаль, ногу йому зберегти не вдалося. Відносно того, хто стріляв, відкрито кримінальне провадження (стаття 128 КК У). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді двох років обмеження волі або двох років виправних робіт.

Джерело - viche.info