На відкритті на качку рятували … оленицю.
( 4 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 1760   
Четвер, 18 серпня 2016 08:20

ОленицяЧого тільки не трапляється на мисливських стежках і готовим там треба бути до будь-якої несподіванки. От і 13 серпня, в день відкриття полювання на пернатих, в угіддях Львівщини, поблизу смт Щирець розгорнулась ціла рятувальна операція.

Як повідомив нашій редакції учасник цього дійства, заступник голови Львівської міської організації УТМР В'ячеслав Василенко, рейдова група на чолі з головою місцевого низового колективу Василем Панцирем здійснювала планову перевірку наявності у мисливців документів. Оскільки більшість озер цьогоріч висохла і качва перемістилась до меліоративних ровів, то рухатися довелось полями доволі широко. Коли після 18 години почалась стрілянина, то над луками почулось дивне ревіння.

Який же подив був у єгерів та мисливців, коли вони пішовши на звуки натрапили на відкритий люк меліоративного колектору. У майже трьохметровому колодязі сиділа бідолашна олениця. На вигляд дворічка.

Оскільки відповідного знаряддя у мисливців не було, тож телефоном викликали ДСНС. Треба віддати належне надзвичайникам, які приїхали вже за 15 хвилин. Лізти у колодязь було небезпечно, бо ж звір є звір, тим паче переляканий. Спільними зусиллями спустили і завели під звіра лямки. Потім на раз-два почали піднімати під несамовите ревіння. Та як тільки оленицю майже витягли, вона, наполохавшись натовпу людей, знову рвонула ховатися в люк. Витягнувши її вдруге встигли вхопити за задні ноги і відтягти подалі. Відчувши волю олениця брикнула наостанок і тільки її й бачили.

Сам факт появи благородного оленя у майже безлісних приміських угіддях, звичайно, не може не тішити. Як і те, що мисливська етика залишається для правдивих мисливців поняттям святим і є наслідком внутрішнього переконання, якого дотримуються не з остраху покарання, а як вимоги совісті. Істинний прихильник Діани ніколи не підніме рушницю на звіра, який потрапив у біду і завжди ставиться до дичини, як бережливий господар.

А от щодо безлічі відкритих колекторів, з яких вкрадено кришки, то це лихо мабуть пора вже оголошувати національною трагедією, бо ці пастки продовжують збирати смертельну данину не лише зі звірини, але й людей.

-----

Хотите удивить своего ребенка? Сходите с ним в кукольный театр. Позитивные эмоции и прекрасное настроение от представления гарантированы! Афишу кукольного театра можете посмотреть перейдя по ссылке. Здесь, можете и заказать билеты.