Кілька порад мисливцю початківцю
( 0 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 98   
Четвер, 06 вересня 2018 08:41

Мисливець з собакоюЩоб полювання пройшло вдало, необхідно добре підготуватися до нього. Підготовку слід почати з перевірки, чи виготовлення необхідних дозвільних документів. Переконайтеся, що з ними все гаразд. Іноді виникають труднощі з меддовідкою для власників зброї, перейшовши по посиланню Вам допоможуть ці труднощі подолати.

Збираючи рюкзак і розкладаючи необхідні речі по кишенях, покладіть коробок сірників. У вас повинен бути спосіб розвести вогонь. Запам'ятайте, вам необхідно взяти не просто коробку сірників, які ви використовуєте в домашніх умовах, а мисливські. Найголовніший плюс таких сірників, те, що навіть зовсім мокрі вони все одно будуть горіти. І, звичайно ж, вони набагато довше горять. 

Не забудьте прихопити ніж, намет або спальний мішок. Якщо все ж у вашому спорядженні відсутній перевірений спосіб ночівлі, то постарайтеся знайти зручне місце: в літній період ближче до води, в холодний період до місця, де можна знайти дрова або сухі гілочки.

В теплий період для ночівлі можна досить швидко збудувати навіс, та розвести невелике багаття, щоб не замерзнути. Висушені листя, лапник з ялини, сіно - ідеальні для підстилки. Уникайте осичняки і березняки, під ними завжди волого, а це небезпечно для здоров'я. Якщо, у вашому розпорядженні є намет, то розташовуйте його на підвищені і задньою стороною у напрямку до вітру.

Не забувайте, що полювання забирає дуже багато енергії. У живильному раціоні мисливця повинні бути: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, приємний смак.

Мисливець в зимовий період має потребу у великій кількості вуглеводів і жирів. Ті, хто вважає за краще полювати в спекотний літній період, то продукти повинні містити достатню кількість вологи.

Костюм теж повинен бути зручним, створювати потрібне маскування, максимум закривати тіло. Взуття вибирайте високе з щільної шкіри чи спеціальної тканини, на товстій підошві.

Не спрямовуйте рушницю в живих людей або домашніх тварин. Завжди поводьтеся зі зброєю так, ніби вона заряджена.

Стріляйте тільки по добре видимій цілі.

Не виконуйте постріли в темряві, на шум або шерех, по гілках і листю.

Якщо полювання проходить верхи на коні або сидячи в човні, не стріляйте, якщо попереду сидять люди.

Заряджайте рушницю тільки на полюванні.

Оглядайте канал ствола після кожного пострілу або падіння, так як імовірна можливість попадання землі, снігу, частини гільзи з паперу, дробини та пижі, які можуть привести до розриву ствола при пострілі.

Не можна добивати поранену тварину прикладом, перевозити зібрану зброю, носити рушницю на руці, зігнутою в ліктьовому суглобі.

Дотримуючись цих не хитрих порад, ви збережете приємні враження про полювання.

А які поради та настови для молодих мисливців можете додати Ви? Пишіть, будь-ласка, їх у коментарях.