Євросоюз заборонив свинцевий шріт
( 0 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 659   
Четвер, 17 грудня 2020 12:16

Набої для полюванняСхоже, що мисливці Євросоюзу дострілюють останні набої зі свинцевим шротом.

Європарламент проголосував за заборону відстрілу пернатих свинцевим шротом у всіх водно-болотних угіддях. Європейська комісія збирається втілити це до кінця цього року.

Мотивується це рішення науковими дослідженнями, які свідчать, що ніби то мільйон качок та гусей щороку гине там від  токсичного отруєння.

Якщо заборона набуде законної сили до кінця перехідного періоду Brexit, то й британці не зможуть стріляти своїх куріпок традиційним зарядом, адже такі лови відбуваються на торфовиськах.

У зв’язку з цими нововведеннями виникає певна небезпека й для українських мисливців, адже наші можновладці схильні бездумно мавпувати усе Західне.

Але навряд чи більшість наших звіробоїв спроможні нині купити собі нові рушниці зі стволами, призначеними для стрільби сталевим шротом. Та й мисливське господарство не буде в захваті від різкого збільшення кількості підранків, адже треба буде використовувати крупніші шротини, та ще й зі зменшенням дальності ураження.

Що ж до імпортних набоїв на українському ринку, то  можливий обвал цін.