Дорого обійшовся браконьєрам кабан
( 2 Votes )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 8258   
Середа, 30 липня 2008 19:33

dzik.jpgКамінь-Каширський районний суд розглянув справу по обвинуваченню чотирьох мешканців села Великий Обзир у незаконному полюванні на дикого кабана. Причому, полювали вони в заборонений час, не маючи ліцензії, а вбили тварину з незареєстрованої гладкоствольної мисливської рушниці. Збитки були оцінені на суму десять тисяч гривень

Як розповів виконуючий обов'язки слідчого райвідділу внутрішніх справ капітан міліції Олександр Іванісік, це сталося ще в середині грудня минулого року. Мешканець Великого Обзира Петро Макарук разом зі своїм родичем неповнолітнім Дмитром Зайцем одного дня пішли в ліс шукати місце, де можна було б заготовити дров. Опинились аж на території Стобихівського лісництва. На снігу побачили сліди дикого кабана. Макарук, як мисливець, відразу ж прикинув, що кабан ходить десь неподалік. По мобільному телефону зв'язався із односельчанином Федором Кузьмичем. І той разом з Богданом Глущуком невдовзі були вже на вказаному місці. Кузьмич, звичайно ж, прихопив з собою незареєстровану рушницю.

Але браконьєрам явно не пощастило. Постріли почув стобихівський лісничий Степан Поляк і поспішив до місця події. Зловмисники, які ще не встигли виїхати з лісу, побачивши лісничого, порозбігалися хто куди, залишивши мотоцикла з... тушею.

Більше трьох місяців правоохоронці шукали браконьєрів. І таки знайшли. Камінь-Каширський райсуд визнав їх винними в скоєнні даного злочину і наклав штраф. Федору Кузьмичу треба було заплатити 2500 гривень, Петру Макаруку — 2000, Богдану Глущуку — 1800 гривень. Щодо неповнолітнього Дмитра Зайця, то до нього суд застосував примусові заходи виховного характеру. Окрім цього, конфісковано незареєстровану рушницю та мотоцикл. А ще в ході досудового слідства Федір Кузьмич був позбавлений дозволу на право зберігання мисливської зброї.

/ Іван КАПІТУЛА / http://www.volyn.com.ua