Дрібниця, а неприємно!
( 4 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 11323   
П'ятниця, 08 серпня 2008 13:34

znak1.gifЄ загальнолюдські цінності, які були й будуть завжди, за будь-якої влади чи епохи. Одна з них -- культурне ловецтво. Попри всесвітній розвиток мисливства, в Україні воно ледь жевріє через недолугість чиновництва та законодавства. Та все ж і до 700-тисячного загону українських прихильників Діани приходить свято -- відкриття сезону полювання на пернатих. І саме цього дня дуже не хочеться зіткнутися на мисливській стежині  з якимось ідіотом. Але як би там не було, треба бути готовими й до неприємних несподіванок. Це відбувається здебільшого  тоді, коли новоявлені орендарі сільськогосподарських ділянок та ставів чомусь не визнають закону України “Про полювання” і чинять усілякі незаконні перепони у проведенні полювань. 

Наприклад, орендар одного зі ставів поблизу найбагатших на дичину мисливських угідь Львівщини - озера Гамаліївка, п. Курб’як сам проголосив свій наділ мисливсько-рибальським господарством і вирішив, що він має право заборонити лови для пересічних мисливців. Йому, очевидно, байдуже до того, що, згідно з чинним законодавством, надавати мисливські угіддя в оренду може лише сесія облради. Такі дії “власника” ставу змусять контролюючі ловецтво державні служби вдатися до каральних заходів щодо нього, і що швидше це відбудеться, то краще буде для всіх учасників суперечки.
Та все ж такі дрібні прикрощі, не повинні затьмарити свято відкриття ловецького сезону. То ж ні пуху ні пера!