... я був герой
( 2 Votes )
Написав WEST Переглядів - 3985   
Неділя, 15 лютого 2009 09:32

Було це багато років тому на полюванні на качок. Була глибока осінь,вже десь під кінець полювання. В угіддях в яких ми полювали,а це рибне господарство, вже були спущені озера. Кругом болота і залишки водоплавної і болотної дичини яка кучкувалась до відльоту в теплі краї. Всі розставились по дамбах на умовні номера в очікуванні підстрілити свій такий жаданий трофей.

Часи тоді для мисливців були не дуже сприйятливі,в плані амуніції і спорядження.

Гільзи,порох,капсуля –все було на розхват і в дефіциті,прокладки і пижі рубались самотужки і кількість пижів коливалась від кількості знайдених на стриху валянків. Дріб лилася вручну,за технологією з журналу «ОХОТА».Правда не завжди вона виходила кругла і відповідної твердості,так як свинець попадав то з акумулятора ,то з кабельної обмотки. Від чого і в відповідності страждала якість стрільби.
От такого типу патронами я був споряджений цього разу. В угіддях почалася стрільба,злетіло кілька табунів,і з півсотні поодиноких качок.Після короткочасної стрілянини вся живність порозліталася і настало затишшя. І так тривало з добрих пів-години,аж хтось крикнув «гуси»,і в повітрі почулось легке гиготіння гусей.Всі завмерли і влилися в землю.В ци краях гуска рідкий гість і дуже бажаний трофей. А тим часом табун звернув в нашу сторону і почав неспішно наближуватись.Як то довго ідуть такі хвилини. Табун вибрав собі шлях між мною і сусіднім номером.Ще секунда і звідтам пролунали постріли,не став і я чекати.Постріл,гуси лєтять далі,я ще разок і є .Один гусак з табуна важко впав в намул,та так що майже повністю в нього заліз.Моїй радості не було меж,я був герой.Та не було меж і моїй здивованості коли при обскубуванні я найшов всього навсьго дві нещасні саморобні дробиночки :одна в верхній частині крила яка ані кісточки не зачепила,а друга в шиї що стала причиною смерті гусака і моєї радості.