Криза вдарила по...кабанах.
( 4 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 8145   
Вівторок, 24 лютого 2009 17:16

snowboar.jpgКризаПрироднє лихо завжди сприймається як сувора неминучість, яку треба перетерпіти. Але іноді цю біду можна назвати фатальним збігом обставин.

Щось подібне нині спостерігається в наших Карпатах, де лягли ледь не метрові сніги. Дикі кабани в цей період народжують, а добути бодай хоч якоїсь поживи в таких умовах майже неможливо. Навіть вепри-сікачі тепер вирішують складну й болючу проблему, як вижити, а що вже й казати про льох, та їхнє смугасте потомство. Останніх доживе до теплих часів лише мала частка

У мисливських господарствах Львівщини, якими опікуються численні ловецькі організації, ситуація з підгодівлею звіра не виглядає катастрофічною, адже мисливці кровно зацікавлені у збереженні та примноженні кабанів для подальшого полювання на них. А от, як повідомляють з національного парку «Сколівські бескиди», тут кабанам  сутужно, адже держава, у зв’язку з кризою, не лише забула про необхідність підгодівлі тварин за суворих умов, а й про вчасну виплату зарплатні єгерям, у віданні яких й перебуває свиняче плем’я. Допомоги ж від наших галасливих  громадських організацій псевдозахисників природи  та меценатів, годі й чекати, бо вони захищають природу переважно  на словах.

Коментарі  

#2 vasyl eger 26.02.2009 16:35
si si
недавно в тутешніх новинах читав що на півночі в одному з гірських заказників знайшли мертвими від голоду і холоду що провокувала сильна зима цьогорічна 550 оленів + сарна (козулі) +ребеко...

#1 ulapacyga 26.02.2009 10:29
Szkoda ze nakradli z tych najbiedniejszyc h, a nie jak Robin Hood :(