"ХУБЕРТУС ЕКСПО - 2009"- ВИСТАВКА МИСЛИВСЬКИХ МРІЙ
( 5 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 11364   
Понеділок, 20 квітня 2009 22:40

Hubertus_Expo_2009Як відомо, мисливський кіш – категорія людей виняткова, незалежно від нації. Тож і мисливські виставки – це дещо більше, аніж просто показ досягнень у цій сфері. Кілька днів тому це ще раз довела VI міжнародна торгівельна виставка ловецтва, стрілецтва та рекреації, яка проходила у Варшаві. Як зазначив у своєму вітальному слові до учасників виставки головний мисливець Польщі Лех Блох, мисливство завжди було притаманне найширшим колам поляків і вся історія народу тісно пов’язана з цим благородним заняттям. Час виставки – це час проведений у колі однодумців, які з покоління в покоління бережуть традиції і безмежно віддані матінці природі. Багата культура полювання, пропаганда здорового способу життя і сам відпочинок на лоні природи – це основи ловецтва, яке варто пізнати.

Після урочистої частини відвідувачі виставки, яких ставало чимраз більше, безпосередньо перейшли до участі у цьому захоплюючому дійстві, у якому були демонстрація видатних мисливських трофеїв, кінологічні покази, змагання з стрільби, тематичні семінари, дегустація мисливської кухні, показ мисливської техніки тощо.

Та частина відвідувачів виставки, яка прибула на дійство в елегантному мисливському одязі, як правило, спочатку зустрічалась з колегами звісно ж біля стендів зі зброєю, якої тут було на всі смаки. Серед цього розмаїття фузей всі відмічали новий, надзвичайно зручний дизайн напівавтоматів фірми Бенеллі моделі «Super blek eagl», який презентувала польська торгівельна фірма «Inkorsa». Коли ця рушниця в руках, то зовсім нема відчуття, що тримаєш голоблю, що зазвичай притаманне усім гладкоствольним багатозарядкам.

Сплеск конструкторської думки зброярів можна було побачити на стенді офіційного представника фірми «Krieghoff» в Польщі Анджея Буковецки . У новому багатозарядному карабіні застосована доволі незвична система наднадійної перезарядки, під час якої ствол разом з цівкою дуже легко штовхаються рукою спочатку вперед, а потім - назад. Треба зазначити, що механізм затвору сконструйовано так, що він забезпечує таку влучність стрільби, яка притаманна болтовим карабінам. Сама ж перезарядка набагато швидша і м’якша, аніж у традиційних помповиків і не збиває стрільця з прицілу. До того ж карабін пристосовано для використання у дуже екстремальних умовах і йому не страшні ані бруд, ані мороз.

Милували око прихильників Діани й чеські гірські штуцера на стенді польської фірми «Hubertus» Романа Тольчика. Класика - непідвладна часу.

Єдине, що могло обурити пересічного українського мисливця під час огляду усієї експозиції зброї, так це її вартість. Виявляється, в Польщі зброя відомих виробників вдвічі, а деяких випадках і втричі дешевша аніж аналогічні зразки, які можна придбати в наших мисливських магазинах.(І це навіть при тому, якщо рахувати долар по 5,45 гривні!) Схоже на те, що наше законодавство робить все, щоб більшість українських мисливців й надалі була змушена купляти неоковирні, злегка перероблені та мало пристосовані до полювання застарілі зразки військової зброї. До того ж, наші торгівці зброї теж, мабуть, ставлять дикі накрутки в ціні, бо хочуть заробити одразу й багато. Купити ж й привезти зброю із-за кордону особисто наш пересічний мисливець може лише теоретично.

Цікаво, що вартість зброї відомих фірм, в Польші майже не відрізняється від інших країн Заходу, бо ділерам виробник надає великі скидки.

Продовжуючи тему зброї не можна не відмітити виставлені на цій виставці зразки сейфів, які милують око своєю гармонійною вбудовою у мисливські меблі у виконанні фірми «TAZA» з Любліна. На цих виробах художньо вирізблено незабутні сцени полювань.

Говорячи про виставлену оптику варто згадати про незвичайну легкість нічної оптики «Tamed group» показану на стенді офійного дистриб’ютора - фірми «Huberia» з Ольштина. Особливий інтерес становлять насадки на звичайний оптичний приціл.

Ті, відвідувачі виставки, яким після огляду рушничної експозиції, одразу ж закортіло постріляти, могли переміститися до тут же влаштованого пневматичного тиру та випробувати новітні зразки пневматики. Тим же, хто одразу захотів відчути себе на реальному полюванні можна було завітати до мінікінозалу та постріляти кабанів та качву з лазерної дубельтівки. Імітація звуків , бігаючої та літаючої дичини там напрочуд реалістична.

Говорячи про мисливську техніку не можна не згадати про представлену на виставці фірмою «Gniotpol» пересувну механічну комфортабельну вишку, яка піднімається та опускається автоматично. У похідному положенні вона виглядає, як звичайнісінький автопричіп до легковика.

Серед представлених на виставці аутфітерських фірм можна відмітити «Shikra safaris» з її демократичними цінами на полювання в Африці.

Ну, а найяскравішою сторінкою «Хубертус Експо – 2009» можна по праву назвати стенди з надзвичайно елегантним мисливським одягом та показом мисливської моди, який відбувався на подіумі у вигляді театралізованих сценок. В одній з них сучасні амазонки влаштували видовищне полювання на перевдягнених ведмедями чоловіків. Після влучних імітаційних пострілів, переможниці в мисливських капелюхах красувалися перед фотокамерами, поставивши свою гарну ніжку на впольованого ведмедя.

Серед виставленого мисливського одягу можна виокремити просто казкову ягдколекцію «Хуберт – 2009» від фірми «DRWAL» Адама Зелінські. А жінки-мисливці просто не могли відвести очей від його костюмів та курток. Тут кажуть так: культура полювання починається з одягу мисливця.

Продовжуючи тему мисливської моди слід зазначити й виробників мисливської біжутерії та мистецьких витворів на мисливську тематику. Особливим артистизмом тут вирізнялася фірма «Макама», яка дуже майстерно використовувала у своїх роботах ікла лисиці та кабана.

Були на виставці й майстри прикрашати рушниці золотом, сріблом та гравіюванням. Це робилося прямо на очах у відвідувачів.

Ну, і звичайно ж, така виставка ніяк не могла обійтися без помічників мисливців. Кінологічні колективи продемонстрували красоти їхніх вихованців, але особливого колориту дійству надавали соколи, які прогулювалися залами, сидячи на руці свого господаря.

Доволі насичена програма виставки могла декого стомити, але він міг тут же відновити сили біля дегустаційних стендів з справжніми витворами мисливської кухні з м’яса різних видів дичини. Тут слід згадати про цілі колекції спеціальних мисливських вин від фірми «Dobrewina.pl», кожний сорт яких, покликаний підкреслити смак м’яса того чи іншого виду дичини. Особливою популярністю серед дегустуючих користувалося вино «Святий Хуберт» під кабанятину.

Про виставку «Хубертус Експо – 2009» можна було б розповідати ще довго, але, щоб не втомлювати читача скажемо, що це дійство явно носило ще й просвітницький характер, про що свідчила значна кількість присутніх дітей. Вона стала ще й своєрідними місцем зустрічі, де можна побачити старих друзів, подруг та знайти нових, адже тут просто не було чужих.

Фото з виставки - HUBERTUS EXPO 2009

Коментарі  

#1 vasyl eger 21.04.2009 17:50
dobre ШО кожний рік все більше наших мисливців попадає на виставки до ЕС ...