Ведення мисливського господарства
Створення і ведення мисливського господарства (власний досвід)
( 17 Votes )
Написав ПОЛЬОВНИК Переглядів - 7947   
Понеділок, 02 липня 2012 09:40

Мисливський клуб "Губерт"Сьогодні, коли у багатьох користувачів мисливських угідь, закінчуються терміни користування і вони стоять на порозі «перепогодження» і разом з тим багато низових колективів роблять спроби «вийти» з УТМР, організуватись у громадські організації і самостійно вести мисливські господарства, думаю буде актуальною розповідь про той шлях який довелось пройти для досягнення мети - СТВОРЕННЯ І ВЕДЕННЯ МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА.

В цій розповіді я не претендую на істину в останній інстанції, а просто cпробую, опираючись на свій 25 річний мисливський стаж і деякий досвід, в хронологічній послідовності викласти весь процес, випускаючі ті процедурні моменти які детально прописані в «Законі про полювання.....» і, навпаки, акцентуючи увагу на тих «скритих» моментах, про які не йдеться в жодних Законах і тим не менше вони виникають і потребують вирішення.

Власне мисливське господарство: з чого починати?
( 10 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 4686   
Середа, 16 травня 2012 17:49

Waldemar OldakМати нехай невеличкий, але свій власний мисливський куточок -  нині рожева мрія чи не кожного справжнього звіробоя. На тих, хто доробився до певних статків, що дають можливість думати над реалізацією цих планів, чекає чимало «підводних каменів» і речей, які слід усвідомити перед тим, як усе починати. Про це й наша розмова з шанувальником одного з найуспішніших в Українських Карпатах мисливських господарств - Вальдемаром Олдаком:

Магніт для кабана
( 16 Votes )
Написав Editor Переглядів - 15614   
Вівторок, 12 квітня 2011 14:56

букова смола приманка на кабана В травні для знудьгованих мисливським міжсезонням любителів полювання нарешті настане  довгоочікувана пора індивідуальних ловів  копитних і  звісно ж знову постане болюче питання їх результативності. І не виключено, що багато хто відсидівши тижні на вишці або вештаючись нетрями так і залишиться без пострілу, а єгеря звично знизуватимуть плечима, мовляв, звір –  тварина дика, її ж не прив’яжеж. Але ні! Можна, можна. Ще й як. При чому майже з стовідсотковою гарантією. Потрібен лише безпрограшний варіант, який направду здатний керувати поведінкою нашої місцевої дичини.

Готуючись до весни
( 2 Votes )
Написав Оксана ЧУРИЛО Переглядів - 3428   
Вівторок, 15 березня 2011 12:51

Для забезпечення своєчасного та якісного проведення лісовідновлення і робіт із лісорозведення, з метою виконання державної програми „Ліси України” начальник ВОУЛМГ підписав наказ, згідно з яким директори державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств мають забезпечити відповідний повноцінний комплекс робіт.

Розведення фазана в господарствах
( 27 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 18553   
Четвер, 27 січня 2011 12:18

Розведення фазанаФазан належить до числа цінних мисливсько-промислових птахів. М’ясо його має чудову якість і смакує краще, ніж куряче. Відповідно попит на цю дичину ніколи не пропадає.

Звичайний фазан (Phasianus colchicus) – птах розміром приблизно як свійська курка, з маленькою головою і довгим (особливо у самців) клиновидним хвостом, що містить 18 вузьких рульових пір’їн (середні довші за інші).

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Наступна > Кінець >>

сторінка 1 з 9