Портал для мисливців, рибалок та любителів природи

Портал для мисливців, рибалок та любителів природи

 
Банер
Банер
Євроазіатські
Вівцебик - Ovibos moschatus /Zimmermann, 1780
( 15 Votes )
Написав Роман Борейко Переглядів - 4848   
Понеділок, 02 листопада 2009 14:22
Ovibos_moschatus_вівцебикОстанній представник так званої мамонтової фауни, що зберігся до теперішнього часу. З'явившись в Північній Євразії в кінці пліоцену (близько 2,3 млн. років назад), цей вигляд широко населяв тундро-степи Євразію, проникнувши потім і до Північної Америки.
 
Альпийский козеріг (Capra ibex ibex)
( 3 Votes )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 6401   
П'ятниця, 26 грудня 2008 15:19

alpine_ibex capra

Альпийский козел, или козерог - Capra ibex - обитает по склонам Европейских Альп, предпочитая скалы и каменистые осыпи. В горы заходят на высоту до 5000 м над уровнем моря. В обычное время пасутся на альпийских лугах, при малейшей опасности скрываясь среди  скал. В стаде от 3-5 до 30-40 голов, самки с молодыми держатся отдельно от взрослых самцов.
Беременность у козерогов длится 150-160 дней, самка приносит 1-2 детенышей. Неделю после рождения они проводят в укрытии и лежат, потом начинают ходить за матерью, а в месячном возрасте начинают щипать траву. Живут козероги 15-17 лет.

 
Козерог гредосский (Западный испанский козерог)- Capra pyrenaica victoriae
( 7 Votes )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 5556   
Субота, 18 жовтня 2008 01:01

Гредосский козерог Carpa pyrenaica victoriaeGredos Ibex (англ.) / Koziorożec Gredos (пол.) / Macho Montes (ісп.) Иногда его называют западным испанским козерогом или козерогом Центрального плато.


После бесейтского козерога гредосский козерог — самый крупный, самый темный, с самыми крупными рогами. У типичных гредосских козерогов рога лировидные с выраженной кривизной и оборотом спирали более, чем на 180°. Толщина рогов постепенно убывает от основания к очень тонкому концу. Это типичная конфигурация рогов гредосского козерога, но в одной и той же местности и даже в одном и том же стаде могут встречаться рога и других форм.

 
Північний олень - Rangifer tarandus
( 8 Votes )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 6261   
Неділя, 12 жовтня 2008 08:02

reindeer.jpgПівнічний олень (Rangifer tarandus) — єдиний представник роду північних оленів (Rangifer), парнокопитний ссавець родини оленевих (Cervidae) ряду китопарнокопитних (Cetartiodactyla). Живе в північній частині Євразії і Північної Америки (де має назву «карібу»). Всеїдна тварина — харчується травою, лишайником, інколи дрібними ссавцями і птахами. У Євразії північний олень одомашнений і є важливим джерелом прожитку і матеріалів для багатьох полярних народів.

  

Полювання на північного оленя має довгу історію, ця тварина мала значний вплив на іспорію полювання загалом.

 


Реєстрація






Забули ім'я користувача/пароль
Не маєш власного облікового запису? Зареєструватися

загрузка...
Powered by HuntingUkraine.com