Полювання
Куля дура
( 4 Votes )
Написав Анатолій Бонч-Бруєвич Переглядів - 1789   
Середа, 13 листопада 2013 12:46

ПолюванняДещо, про практичну стрільбу кулями дванадцятого калібру по дрібній дичині при доборі підранків, в умовах дефіциту часу, відсутності можливості спокійно міркувати і розмірено вибирати потрібні патрони.

Вважаю, що всі люди, котрі так чи інакше захоплюються полюванням знайомі з поняттям - мисливський азарт. Це та сама штука, яка жене мужиків за багато і багато кілометрів по нічних болотах, це те що змушує стрибати по крижаній воді заливаючи болотники, відправляє не дивлячись на грунт, переповзати великі відкриті ділянки в спробах підкрастися до звіра чи птиці, продиратися через густий малинник, великі зарості кропиви, ломитися через хащі та поля.

Австрійська пригода
( 3 Votes )
Написав Лабух Переглядів - 6383   
Середа, 27 лютого 2013 14:02

Полювання на байбака в АвстріїХочу поділитись з ловецьким товариством своєю найбільшою мисливською пригодою, яку я пережив в вересні минулого року. Трапилася вона в Австрії, а якщо бути конкретнішим поблизу м. Тіроль. Моєю ціллю і мрією було полювання в цих горах на байбака.

Я прибув на місце о 9 год. ранку. Незабаром після влаштування на місці та сніданку, відбувся інструктаж і перша група мисливців вирушила на полювання. Полювання заплановано з 13.00 до 19.00. Після їх повернення виявилось, що ними впольовано 3 бабаків. Хороший початок!. Моя ж пригода мала розпочатися наступного дня о 7 ранку. Увечері я зібрав рюкзак, в який на мою думку, поклав найнеобхідніші речі: їжу, теплий одяг, бінокль та багато рідини. Я поняття не мав, що чекає на мене там, на висоті майже 3000 м над рівнем моря.

Особливості полювання на зайця без мисливського собаки
( 12 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 8059   
Четвер, 26 квітня 2012 15:26

Полювання на зайцяНа жаль, по тих чи інших причинах, не завжди і не у всіх мисливців є можливість полювати з мисливським собакою. Однак це зовсім не означає, що полювання на зайців для таких мисливців недоступне. Є кілька цілком дієвих способів полювання на зайця без наявності спеціально навченого мисливського пса.

Троплення тварин
( 5 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 4332   
Понеділок, 12 березня 2012 13:21

Троплення тваринТроплення дичини не таке складне, як вважають більшість мисливців, особливо ті з них хто тільки починає свій мисливськимй шлях. Крім того це заняття надзвичайно цікаве і корисне, оскільки значно підвищує шанси на зустріч зі звіром, а значить і вдале полювання. Щоб вдало обрати місце засідки, мисливці зобов'язані помічати будь-який слід, що залишають звірі. Це дуже важливо і потрібно для того щоб визначити вид дичини, її стать, розміри, час коли звірина залишила слід, і, навіть що вона (дичина) робила (відпочивала, кормилася, і т.д.) Таким чином, важливо навчитись досягати такого стану концетрації та спостережливості, коли око помічає, а мозок аналізує найдрібніші деталі навколо себе.

Основи манення лиса
( 8 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 9607   
Середа, 07 березня 2012 10:13

Лис в укриттіРозглянемо основні принципи манення лиса. Хоча полювання на лисиць закінчується, як правило, наприкінці зими, є угіддя які заселяються глухарем, тетеревом, фазаном чи зайцем, і в яких полювання на лиса може тривати навіть цілий рік. Особливо часто такі угіддя зустрічаються за кордоном.

сторінка 1 з 13