Полювання
«Дурний пес»
( 5 Votes )
Написав Суховецький Роман Григорович Переглядів - 888   
Понеділок, 06 квітня 2015 06:57

Полювання з гончимиЩо людині потрібно для щастя? Одним потрібні безмірні багатства та розкоші, іншим, щоб сім'я була здорова та міцна. А от справжнім мисливцям-гончатникам до повного щастя у житті необхідно мати ще і вірного помічника на полюванні, від чийого співу серце билося б частіше, очі наповнювалися б слізьми, а душа летіла десь далеко за обрій Та не кожному гончатнику вдається хоч раз у житті мати такого собаку.

Пам'ятка загоничам
( 10 Votes )
Написав oxothik Переглядів - 2712   
Середа, 09 листопада 2011 13:41

ЗагінкаНайчастіше після вдалого закінчення облавного полювання лунають тости в адресу того мисливця, який безпосередньо добув звіра влучним пострілом, рідше єгерю-розпоряднику, а от про загонича згадують лише в тому випадку, коли застілля затяглося, а тости вичерпалися. А дарма! Адже від вмілого і якісно проведеного загону залежить успіх полювання відсотків на 80, якщо не більше. Нехай на номерах стоять супер-стрілки екстра-класу, але якщо загоничі не виставлять на стрілецьку лінію звіра, толку від їхнього вміння стріляти ...

Куля дура
( 6 Votes )
Написав Анатолій Бонч-Бруєвич Переглядів - 3012   
Середа, 13 листопада 2013 12:46

ПолюванняДещо, про практичну стрільбу кулями дванадцятого калібру по дрібній дичині при доборі підранків, в умовах дефіциту часу, відсутності можливості спокійно міркувати і розмірено вибирати потрібні патрони.

Вважаю, що всі люди, котрі так чи інакше захоплюються полюванням знайомі з поняттям - мисливський азарт. Це та сама штука, яка жене мужиків за багато і багато кілометрів по нічних болотах, це те що змушує стрибати по крижаній воді заливаючи болотники, відправляє не дивлячись на грунт, переповзати великі відкриті ділянки в спробах підкрастися до звіра чи птиці, продиратися через густий малинник, великі зарості кропиви, ломитися через хащі та поля.

Австрійська пригода
( 5 Votes )
Написав Лабух Переглядів - 10761   
Середа, 27 лютого 2013 14:02

Полювання на байбака в АвстріїХочу поділитись з ловецьким товариством своєю найбільшою мисливською пригодою, яку я пережив в вересні минулого року. Трапилася вона в Австрії, а якщо бути конкретнішим поблизу м. Тіроль. Моєю ціллю і мрією було полювання в цих горах на байбака.

Я прибув на місце о 9 год. ранку. Незабаром після влаштування на місці та сніданку, відбувся інструктаж і перша група мисливців вирушила на полювання. Полювання заплановано з 13.00 до 19.00. Після їх повернення виявилось, що ними впольовано 3 бабаків. Хороший початок!. Моя ж пригода мала розпочатися наступного дня о 7 ранку. Увечері я зібрав рюкзак, в який на мою думку, поклав найнеобхідніші речі: їжу, теплий одяг, бінокль та багато рідини. Я поняття не мав, що чекає на мене там, на висоті майже 3000 м над рівнем моря.

Особливості полювання на зайця без мисливського собаки
( 14 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 10031   
Четвер, 26 квітня 2012 15:26

Полювання на зайцяНа жаль, по тих чи інших причинах, не завжди і не у всіх мисливців є можливість полювати з мисливським собакою. Однак це зовсім не означає, що полювання на зайців для таких мисливців недоступне. Є кілька цілком дієвих способів полювання на зайця без наявності спеціально навченого мисливського пса.

сторінка 1 з 13