Полювання
Дещо про розумну гуску або Особливості полювання на хитрунів
( 5 Votes )
Написав Олена Кос Переглядів - 8737   
Понеділок, 18 травня 2009 17:09
гусиПолювання на гуску - особливий вид полювання. Гуска - один із найбільш обережних і недовірливих птахів, з яким доводиться мати справу мисливцю.

Полювання з гончаком
( 16 Votes )
Написав Ostt Переглядів - 6481   
Неділя, 22 березня 2009 15:27

Полювання з гончаком Увечері, напередодні полювання, гончаків слід добре нагодувати і дати їм відпочити, аби з ранку вони були свіжі і активні. Виходити потрібно   рано вранці, оскільки в цей час сліди звіра свіжіші і дають більше запаху (у сильний дощ або мороз полювати з гончаками недоцільно).
На ходове полювання по зайцеві або лисиці не слід виходити великою командою - сповна вистачає двох-трьох чоловік. Якщо ви п, то особливо важливо, аби всі члени команди були дослідними мисливцями, обізнаними в полюванні з гончаками і звичками звіра. Порядок ходового полювання залежить від місцевості, в якій вона проводиться. У бідних на зайця місцях мисливцям слід  йти "ланцюгом", в 70 - 80 м один від одного. В середині ланцюга повинен йти власник собаки (або собак) і не голосно порскати. Погодившись з ним рухаються і інші мисливці і гончаки.

Полювання на голубів (з чучелами)
( 14 Votes )
Написав Ostt Переглядів - 7294   
Субота, 14 березня 2009 08:33
Припутень У багатьох країнах світу полювання на голубів поширене дуже широко, проте у наших мисливців цей вигляд пернатої дичини не особливо популярний. Адже в деяких мисливських господарствах зараз це мало не єдиний масовий об’єкт полювання. Причин тут декілька. Припутень - одна з самих гострозорих і обережних мисливських птиць. Добути за день полювання пару або трійку голубів удається далеко не кожному. Заважають цьому недолік у знаннях основних рис поведінки птиць, способів полювання на них і слабка екіпіровка мисливців.

Стримує розвиток цього полювання і пізніше її відкриття - одночасно з літньо-осіннім полюванням на водоплавну і болотяну дичину. Тим часом сповна допустимий був би видобуток птиць в польових угіддях вже з 1 серпня.

Охота и рыбалка Крыму
( 1 Vote )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 13451   
П'ятниця, 13 березня 2009 16:50

Охота в КрымуКрым  – край необозримых степных просторов, зеленых лесов, гор, лиманов - пристанищ перелетных птиц и диких зверей. Общая площадь охотничьих угодий Крыма более 2 миллионов га. В систему Крымского республиканского общества охотников и рыболовов входит 18 охотничьих хозяйств, еще 7 принадлежит государству. Выручка от оказания услуг по результатам работы указанных предприятий за 2008 год составила 21,8млн.грн.

Основными направлениями деятельности охотничьих хозяйств является: охрана, учет и воспроизводство диких животных, организация охоты, соблюдение и обеспечение контроля по развитию рыболовного спорта и собаководства, оказание услуг в лесном хозяйстве, организация отдыха и развлечений.

Крижень - Способи полювання
( 6 Votes )
Написав WEST Переглядів - 18454   
Субота, 28 лютого 2009 15:54

Качині полюванняКачині полювання дуже різноманітні, і це пояснюється насамперед тим, что качки, залежно від виду, харчуються різними кормами, доступність яких визначається характеристикою водойми і його типом. Напевно, всі мисливці знають, що так звані «шляхетні качки», до яких відноситься крижень, сіра качка, шилохвость, широконоска, свіязь, чирки і інші, годуються здебільшого на мілководних ділянках водойм. За кормом вони не пірнають, а збирають його або з поверхні води, або з-під води,або із глибини, що ледве перевищує довжину їх шиї.

сторінка 9 з 13