Полювання
Особливості полювання на зайця без мисливського собаки
( 15 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 20996   
Четвер, 26 квітня 2012 15:26

Полювання на зайцяНа жаль, по тих чи інших причинах, не завжди і не у всіх мисливців є можливість полювати з мисливським собакою. Однак це зовсім не означає, що полювання на зайців для таких мисливців недоступне. Є кілька цілком дієвих способів полювання на зайця без наявності спеціально навченого мисливського пса.

Троплення тварин
( 7 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 6830   
Понеділок, 12 березня 2012 13:21

Троплення тваринТроплення дичини не таке складне, як вважають більшість мисливців, особливо ті з них хто тільки починає свій мисливськимй шлях. Крім того це заняття надзвичайно цікаве і корисне, оскільки значно підвищує шанси на зустріч зі звіром, а значить і вдале полювання. Щоб вдало обрати місце засідки, мисливці зобов'язані помічати будь-який слід, що залишають звірі. Це дуже важливо і потрібно для того щоб визначити вид дичини, її стать, розміри, час коли звірина залишила слід, і, навіть що вона (дичина) робила (відпочивала, кормилася, і т.д.) Таким чином, важливо навчитись досягати такого стану концетрації та спостережливості, коли око помічає, а мозок аналізує найдрібніші деталі навколо себе.

Основи манення лиса
( 9 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 45234   
Середа, 07 березня 2012 10:13

Лис в укриттіРозглянемо основні принципи манення лиса. Хоча полювання на лисиць закінчується, як правило, наприкінці зими, є угіддя які заселяються глухарем, тетеревом, фазаном чи зайцем, і в яких полювання на лиса може тривати навіть цілий рік. Особливо часто такі угіддя зустрічаються за кордоном.

Основи полювання з норними собаками
( 8 Votes )
Написав Mario Переглядів - 4486   
Вівторок, 06 березня 2012 15:17

Полювання з норнимиПолювання з норним собакою вимагає від мисливця хорошої орієнтації в угіддях і знання нір, які знаходяться на їх території. Важливо проводити моніторинг цих нір, це дозволить заощадити час безпосередньо під час полювання. Крім нір стратегічними точками можуть бути, звичайно, стоги, їх полюбляють лисиці, куниці, борсуки та єнотовидні собаки. Також, слід звернути увагу на купи гілок.

Качині зльоти з манком
( 13 Votes )
Написав Вальдемар Олдак Переглядів - 15787   
Вівторок, 28 липня 2009 18:00
ваблення качокПершим ефективним способом ваблення качок вважається нагадування про свою присутність, на вечірніх зльотах і уранішніх сіданнях на воду варто застосувати іншу техніку, яку можна назвати кректанням.

Коли літнє сонце починає сильно припікати, любителі малого полювання часто заглядають в календар і очікують із нетерпінням початку полювання на качку. Заздалегідь готують рушниці, троки і ягдташі. Зібрана амуніція вже чекає в шафі.

сторінка 2 з 13