Полювання

Полювання на фазана
( 6 Votes )
Написав Володимир КОНОВАЛЬЧУК Переглядів - 4912   
Вівторок, 11 травня 2010 10:18

Полювання на фазанаНавряд чи знайдеться більш цікаве й захоплююче полювання, ніж полювання на фазанів.

Справжне полювання на фазанів починається у жовтні, коли виводки зматерніють, у самців з'явиться золотисте пір'я, птахи виберуться із заростей і почнуть вибігати на поле. У вересні фазани харчуються вже насінням злакових рослин, а тому тримаються вдень (з 8.00 до 16.00) і ночують (у кущах або на деревах, особливо там, де багато птахів, рідко на землі) неподалік від ріллі, в заростях, звідки зранку та надвечір виходять у хліби (рідше бур'ян) усім виводком, який налічує 15 і навіть більше молодих птахів (самця біля виводку ніколи не буває). Підняті тут, вони зазвичай летять в очерет, терник, що знаходяться неподалік.

Незнання чи легковажність
( 4 Votes )
Написав Ярий Переглядів - 18735   
П'ятниця, 16 квітня 2010 22:45
працюють з пошуковими собаками по кровіКоли йдеться мова про косулю, чи тим більше про пошук підранка, то часто від пересічних мисливців можна почути такі висловлювання: «Без проблем, косуля падає від дробу № 0, підранків не буває, або може пройти всього 20-30 метрів».
Якщо поцікавитися у мисливців-професіоналів, які працюють з пошуковими собаками по крові, то почуєте іншу думку - найважчий по статистиці пошук для собаки, це саме по косулі. Часто я мав розмови, зустрічі, практичні спільні пошуки підранків з мисливцями Німеччини, Австрії. Мій добрий давній товариш із Нижньої Саксонії Франк Шульце, що вже з 20 років займається пошуками підранків і не лише у своїх угіддях, але і в цілому регіоні. Екзамен по пошуку підранків, так званий мінімум, здає кожен мисливський собака, але в кожному мисливському колективі, наприклад, в Німеччині, є з 2-3 професійних собак для пошуку підранків.

Полювання з норними собаками
( 16 Votes )
Написав Лесенко І.А. Переглядів - 6708   
Четвер, 03 грудня 2009 17:36

Полювання з норними собакамиОсновна спеціалізація норних собак - полювання на лисицю і борсука в норі. Переслідуючи звіра в норі і майже безперебійно подаючи голос, собака або тисне його (бере по місцю), а потім витягує з нори, або виганяє хижака під постріл мисливця (в сіть, капкан і ін.), або заганяє його у віднорок, звідки мисливець дістає його самостійно, прокопуючи вузький шурф, орієнтуючись на голос собаки. Особливі вимоги до характеру норних собак пред'являє полювання на звіра, рівного по силі або більш сильнішого, на території "противника", та ще і в темній норі. Норні собаки відважні, агресивні до противника і самостійні. Ці особливості характеру дозволяють використовувати норних собак і на інших полюваннях: польові дипломи по кабану, кров'яному сліду, по качці і т.д. - норма для робочих собак. Норні собаки включають дві групи, що мають різне походження - такс і тер'єрів.

Третє поле
( 5 Votes )
Написав Володимир КОЗЯВІН - Переклад Юрія РУДЕНКО Переглядів - 1959   
Четвер, 10 грудня 2009 14:35

Як не готувався, які б плани не будував, куди б не планував наші майбутні з курцхааром Аланом відвідини заповітних і пошук нових куточків, полювання цього сезону, прямо скажемо, не відбулося, не задалося.

Хтось приходить вночі. (мисливська бувальщина)
( 3 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 2304   
Понеділок, 30 листопада 2009 12:23

Дроздовичі дивували мисливців не тільки безліччю лебедів, але й іншим, менш очевидним. Якось на великий тамтешній став приїхали пополювати Білокрилий, Бодьо, Юрко і Андріян. Спочатку вирішили навідатися до невеликих калабаней, порослих лепехою. Кожного року здавалося, що вони остаточно висохнуть і їх зорють під озиму пшеницю. Але падали дощі, і з навколишніх пологих горбів до заболочених озерець непомітно для ока підкірними грунтовими судинами стікалася вода.

сторінка 5 з 13