Полювання

Охотники, в ружье! - порядок проведения охоты 2009 2010
( 5 Votes )
Написав Максим Головань, пресс-секретарь Рескомлеса АРК Переглядів - 12024   
Середа, 06 травня 2009 17:50

орядок проведения охоты в охотничий сезон 2009-2010 года

На территории Автономной Республики Крым установлен порядок проведения охоты в охотничий сезон 2009-2010 года. В этом году два отдельных официальных приказа, по срокам и нормам охоты на диких парнокопытных и пушных зверей, а также на пернатую дичь, объединили в один единый документ. Людям, не связанным с охотой, это, конечно, мало что скажет. Тем не менее, именно от издания приказов по порядку охоты и об установлении лимитов на отстрел диких парнокопытных животных roe_deerзависит вопрос состоится ли охота на Украине или нет. По мнению крымских охотоведов этот факт можно назвать положительным явлением. Однако центральным органам исполнительной власти следует издавать соответствующий приказ заблаговременно, не позднее 1 апреля, чтоб охотпользователи могли грамотно и обстоятельно спланировать свой охотничий сезон, а не в пожарной спешке, как это, увы, уже стало нормой.

Новый приказ, регламентирующий правила проведения охоты в Крыму прошел процедуру всех согласований и 28 апреля 2009 года был зарегистрирован Главным управлением юстиции в АР Крым. Республиканс

Полювання з гончаком
( 16 Votes )
Написав Ostt Переглядів - 5858   
Неділя, 22 березня 2009 15:27

Полювання з гончаком Увечері, напередодні полювання, гончаків слід добре нагодувати і дати їм відпочити, аби з ранку вони були свіжі і активні. Виходити потрібно   рано вранці, оскільки в цей час сліди звіра свіжіші і дають більше запаху (у сильний дощ або мороз полювати з гончаками недоцільно).
На ходове полювання по зайцеві або лисиці не слід виходити великою командою - сповна вистачає двох-трьох чоловік. Якщо ви п, то особливо важливо, аби всі члени команди були дослідними мисливцями, обізнаними в полюванні з гончаками і звичками звіра. Порядок ходового полювання залежить від місцевості, в якій вона проводиться. У бідних на зайця місцях мисливцям слід  йти "ланцюгом", в 70 - 80 м один від одного. В середині ланцюга повинен йти власник собаки (або собак) і не голосно порскати. Погодившись з ним рухаються і інші мисливці і гончаки.

Охота и рыбалка Крыму
( 1 Vote )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 12479   
П'ятниця, 13 березня 2009 16:50

Охота в КрымуКрым  – край необозримых степных просторов, зеленых лесов, гор, лиманов - пристанищ перелетных птиц и диких зверей. Общая площадь охотничьих угодий Крыма более 2 миллионов га. В систему Крымского республиканского общества охотников и рыболовов входит 18 охотничьих хозяйств, еще 7 принадлежит государству. Выручка от оказания услуг по результатам работы указанных предприятий за 2008 год составила 21,8млн.грн.

Основными направлениями деятельности охотничьих хозяйств является: охрана, учет и воспроизводство диких животных, организация охоты, соблюдение и обеспечение контроля по развитию рыболовного спорта и собаководства, оказание услуг в лесном хозяйстве, организация отдыха и развлечений.

Полювання на голубів (з чучелами)
( 14 Votes )
Написав Ostt Переглядів - 6569   
Субота, 14 березня 2009 08:33
Припутень У багатьох країнах світу полювання на голубів поширене дуже широко, проте у наших мисливців цей вигляд пернатої дичини не особливо популярний. Адже в деяких мисливських господарствах зараз це мало не єдиний масовий об’єкт полювання. Причин тут декілька. Припутень - одна з самих гострозорих і обережних мисливських птиць. Добути за день полювання пару або трійку голубів удається далеко не кожному. Заважають цьому недолік у знаннях основних рис поведінки птиць, способів полювання на них і слабка екіпіровка мисливців.

Стримує розвиток цього полювання і пізніше її відкриття - одночасно з літньо-осіннім полюванням на водоплавну і болотяну дичину. Тим часом сповна допустимий був би видобуток птиць в польових угіддях вже з 1 серпня.

Крижень - Способи полювання
( 6 Votes )
Написав WEST Переглядів - 17288   
Субота, 28 лютого 2009 15:54

Качині полюванняКачині полювання дуже різноманітні, і це пояснюється насамперед тим, что качки, залежно від виду, харчуються різними кормами, доступність яких визначається характеристикою водойми і його типом. Напевно, всі мисливці знають, що так звані «шляхетні качки», до яких відноситься крижень, сіра качка, шилохвость, широконоска, свіязь, чирки і інші, годуються здебільшого на мілководних ділянках водойм. За кормом вони не пірнають, а збирають його або з поверхні води, або з-під води,або із глибини, що ледве перевищує довжину їх шиї.

сторінка 9 з 13