Ніщо так не сприяє довголіттю, як довічна ліцензія на полювання
( 82 Votes )
Написав zbroya.info Переглядів - 837   
Середа, 03 січня 2018 10:26

Clyde RobertsЦілком можливо, що спортсмен зі штату Вірджинія на ім'я Клайд Робертс – це найактивніший мисливець, якому вже перейшло за 100 років.

Цього сезону Робертс, який у жовтні відсвяткував 104-ту річницю, вже вполював двох оленів і збирається знову повернутися в ліс, але вже за ведмедем.

Як правильно одягатись на полювання?
( 1 Vote )
Написав Николай Бородийчук Переглядів - 1532   
Четвер, 16 березня 2017 10:19

ПолюванняНаступила весна, на вулиці тепліє, для мисливців починається новий сезон. Однак при підготовці до полювання мало хто приділяє значну увагу одягу. В результаті, ні здобутих трофеїв, ні яскравого відпочинку, ні комфорту в ході всього процесу. Щоб уникнути цього, достатньо дотримуватись певних порад. Про це далі.

Полювати до 100 літ!
( 3 Votes )
Написав Ігор ОГОРОДНИК Переглядів - 1940   
Четвер, 06 серпня 2015 20:31

vulyk myslyvcyaКому, як не літнім мисливцям знайоме, що з кожним сезоном рушниця усе важче тягне додолу, а ноги геть чисто убиті вже за кілька годин борсання в очереті чи на ріллі. А що вже й казати про відчуття на ранок після дня активного полювання?

Формування рогів самця косулі
( 5 Votes )
Написав Ярослав Радевич Переглядів - 3110   
Субота, 19 липня 2014 20:29

КосуляРозприділення циклу утворення рогів в самців косулі відбувається під дією гормонів протягом року і є досить складним.

Власне інсулінозалежний гормон є основною рушійною силою для росту рогів. Цей гормон виробляється в печінці і в самій зоні росту рогів. Гормон росту стимулює ріст зачатків рогів і в подальшому їх формуванні. При більшому продукувані іншого статевого гормону тестостерону, дія попереднього зменшується до припинення перед гоном. Зріст кількості тестостерону починається з травня місяця, що зупиняє дію гормону росту і формування рогів, та веде до їх очищення.

Обробка трофеїв самця косулі
( 7 Votes )
Написав Ярослав Радевич Переглядів - 3842   
Вівторок, 01 липня 2014 12:35

ТрофеїДля досвідчених мисливців це досить звично, але для початківців складає певні труднощі. Починається процес обробки трофеїв самця косулі після відстрілу, правильним від’єднанням голови під час розробки туші звіра. Насамперед гострим ножем роз’єднуються зв’язки та м’язова тканина шиї над першим шийним хребцем. У давні часи робили це великим мисливським ножем для добивання звіра, відсікаючи як мечем. Звідси походить і стара назва – «відтинати». До речі, ця назва ще збереглася й сьогодні в мисливському лексиконі деяких країн Європи.

сторінка 1 з 14