Статті

Обробка трофеїв самця косулі
( 7 Votes )
Написав Ярослав Радевич Переглядів - 4471   
Вівторок, 01 липня 2014 12:35

ТрофеїДля досвідчених мисливців це досить звично, але для початківців складає певні труднощі. Починається процес обробки трофеїв самця косулі після відстрілу, правильним від’єднанням голови під час розробки туші звіра. Насамперед гострим ножем роз’єднуються зв’язки та м’язова тканина шиї над першим шийним хребцем. У давні часи робили це великим мисливським ножем для добивання звіра, відсікаючи як мечем. Звідси походить і стара назва – «відтинати». До речі, ця назва ще збереглася й сьогодні в мисливському лексиконі деяких країн Європи.

Вовк відлюдник
( 4 Votes )
Написав Леонід Михайлович Некрашевич Переглядів - 2356   
Неділя, 16 березня 2014 13:14

Вовк відлюдникМинуло вже два роки, як вовк пішов з зграї. Тепер він жив у заболоченій ділянці лісу недалеко від річечки Сейму відлюдником. Сили вовка були вже не такі, як в молодості і про більшу здобич можна було тільки мріяти. Але вовк міг ще добувати дрібних звірів і птахів. Навесні на нересті риби іноді вдавалося вихопити з води щуку, а під час гніздування птахів розорити гніздо.

Відсутність полювання знищує популяції тварин
( 6 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 2172   
Понеділок, 28 жовтня 2013 09:42

Варан Суперечки з приводу того чи потрібне полювання, та взагалі, мисливство як таке, тривають чи не віками. Зрозуміло, що у кожної з сторін є безліч доказів у свою користь. Але пересічній людині, не мисливцю, легше прийняти сторону захисників тварин, головним аргументом яких є те, що полювання призводить до знищення популяцій тварин. І всі докази і спростування, що тварини зникають не через мисливців, а через браконьєрів, і, що в країнах, де мисливство розвинене на високому рівні, тварин та їх різновидів набагато більше, йдуть нанівець. Протилежне доказують вчені Австралії.

Колекціонер звуків природи
( 2 Votes )
Написав Дмитро Воінов Переглядів - 1973   
Вівторок, 25 лютого 2014 12:58

Колекціонер звуків природиМій старий друг Анатолій Сергійович Путєнков під час німецької окупації був підлітком і проживав - виживав з матір'ю і старшим братом Геннадієм в саморобній землянці, побудованій замість захопленої загарбниками "хати" кілометрів за тридцять від Вітебська. У таких умовах сім'я була рада кожному впійманому пічкуреві, ну, а вже якщо вдавалося добути м'ясо, то гордості «годувальників» не було меж.

Браконьєри в карателях СС
( 13 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 5118   
Неділя, 20 січня 2013 21:01

nimeckyy lisovyy yegerПізнавальною для нашої ловецької громади буде інформація про доволі ефективне використання браконьєрів фашистською Германією в Другій Світовій. ЇЇ можна почерпнути з книжки Олексія Пішенкова «Штрафники СС. Зондеркоманда «Дірлевангер», випущеною видавництвом «Яуза-Пресс».

Зокрема, з неї можна дізнатися про те, що, як не дивно,  сама ідея створення підрозділу з засуджених браконьєрів належить самому Гітлеру, який, будучи вегетаріанцем, зневажав полювання  та мисливців. Так, ще до початку активних бойових дій  на Заході, навесні 1940 року ад’ютант рейхсфюрера СС Гіммлера группенфюрер СС Карл Вольф зв’язався з радником рейхсміністра юстиції й повідомив йому про те, що фюрер прийняв рішення амністувати засуджених браконьєрів з метою відправити їх спокутувати свою провину на фронті. Під цю програму могли потрапити лише люди, що займалися браконьєрством з використанням вогнепальної зброї і лише «професіонали»-рецидивісти, а не просто ті, кого випадково заарештували при спробі пополювати без дозволу.

сторінка 3 з 15