Підготовка лягавого собаки до сезону полювання
( 0 Votes )
Написав via e-mail Переглядів - 33823   
Четвер, 30 серпня 2012 12:46

Полювання з лягавоюЩо ж повинен робити мисливець для того, щоб повністю і правильно використовувати лягаву на полюванні?

Приблизно за місяць до відкриття мисливського сезону мисливець готує собаку до полювання. Перш за все він перевіряє загальний стан собаки; якщо собака худа, необхідно посилити їй харчування; навпаки, якщо вона занадто вгодована, потрібно поступово тренувати її в полі і годувати легкою їжею. У разі виявлення у собаки глистових захворювань слід вжити термінових заходів до їх видалення, так як під час полювання хвора собака втратить свою працездатність.

Вимоги до лягавої собаки на полюванні
( 1 Vote )
Написав via e-mail Переглядів - 7764   
П'ятниця, 17 серпня 2012 15:01

Мисливські собакиДеякі мисливці, особливо початківці, не знають, якими ж основними якостями повинна володіти лягава собака, щоб добре працювати в полі.

Перш за все вона повинна бути достатньо "чутистою", тобто прихоплювати, а потім робити стойку на такій відстані від дичини, щоб її не злякати; сприймати запах тієї дичини, по якій полюють, і не зупинятися біля різних дрібних пташок, не затримуватися на порожніх місцях, де дичини немає. Собака повинна більше працювати по птиці верхнім чуттям, а не йти по сліду і не розбирати наброди. Завдання собаки - швидко знайти птицю. Для цього потрібно, щоб вона володіла енергійною, досить швидкою, пропорційно її чуттю ходою - галопом або риссю і залежно від характеру місцевості в міру широким, доцільним пошуком, при якому всі місця були б ретельно обшуканими.

Змагання собак по кров’яному сліду. 21.04.2012. Biłgoraj, Польща
( 10 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 5043   
Вівторок, 24 квітня 2012 23:58

Змагання собак по кров’яному сліду. 21.04.2012. Biłgoraj, Польща Отож почну з того, що у Львів я їхав поїздом в компанії чарівної жінки, з якою ми проговорили всі 6 годин дороги. Супер. На пероні львівського вокзалу мене зустріли Остап з Вальдемаром і заскочивши в супермаркет, ми подалися до дому нашого гол.редактора, де і відмітили чергову міні-зустріч. 

Близько 3.00 поопівночі машина була спакована і ми вирушили на кордон. Перехід кордону краще описувати не буду. 7.5 години в черзі то є щось.

Нарешті Європа. Доїхали до місця без пригод. Квартирувалися в приємному готелі під назвою „Сосна”.

Великий блакитний з Гасконі
( 11 Votes )
Написав Le Chasseur de Sanglier - Переклад Ostt, Юрій РУДЕНКО Переглядів - 3547   
Неділя, 15 квітня 2012 14:24

Великий блакитний з ГасконіЦей гончак  залишається непідвладним для течії часу і, безумовно, є найбільш відомим і найбільш прославленим серед французьких гончаків за свій голос, свій нюх і свою статуру.

Його  назва, перш за все, свідчить про благородність. З усіх старих французьких порід Великий блакитний гончак й направду  має найкраще збережені  генетично закладені дані та чистоту родоводу.  І це поза всякий сумнів, адже він має  головну заслугу доброго мисливського собаки.

Але, звісно ж, було б цікаво й захоплююче знати його точні лінії родоводу. На жаль, в нашому розпорядженні є тільки припущення, іноді досить суперечливі. Але великі  корифеї основ псового полювання, в першому ряду яких Лєкутель де Кантелє, сходяться на тому, що  порода походить від собак Святого Хуберта та місцевих порід гончаків, яких плекав Гастон Фоебюс(Сяючий) - граф де Фуа.

Президенту, Голові правління ФМСУ Про Українського карпатського гончака
( 6 Votes )
Написав За дорученням ініціативної групи. Винар В. Нагребецький С. Лемеш М. Переглядів - 3877   
Неділя, 11 березня 2012 13:18

Український карпатський гончакШановний Анатолій Костянтинович ! *  Шановний Олександр Ігорович !

 Вже вкотре звертаються з надією і вдячністю за проведену роботу мисливці - прихильники Українського карпатського гончака, можливо у найближчому майбутньому національної української породи мисливського собаки - надійного і відданого помічника на полюванні для українського мисливця. ФМСУ, експертами з мисливського собаківництва упродовж 2011 року зроблено багато для популяризації цих мисливських собак, їх відродження. На цілому ряді виставок з погодженням із ФМСУ експертами-кінологами оглянуто представників цієї породи, зроблено їх опис, приділено увагу їх власникам, що певною мірою сприяло зростанню авторитету та поваги до Федерації мисливського собаківництва в цілому.

сторінка 3 з 16