Декілька порад собачатникам початківцям
( 3 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 6204   
Четвер, 27 червня 2013 13:14

Поради собачатникамВи коли-небудь бачили, як собака спить? Вона злегка смикає лапками, брилі трохи піднімаються, вона тихо потявкує і сопе. Можливо, вона представляє себе біжучою по безкрайньому полю, а, можливо, вона у сні грає зі своїм кращим другом - хто знає: У будь-якому випадку вона-щаслива! Хочете зробити її такою ж щасливою і тоді, коли вона прокинеться? 

Ось вам кілька порад, як цього досягти.

Мова про «карпатців», або Український Карпатський Гончак
( 9 Votes )
Написав Суховецький Роман Переглядів - 6332   
Середа, 08 травня 2013 13:30

UKG 3Біля потоку, в густому, зарослому терном чагарнику роздався дзвінкий голос Ради, його доповнив своїм безперервним заливом Рекс. Музика гону понеслась ехом від одної гори до іншої. Молодий дик пішов крутим схилом до вершини, саме туди, де стояв на лазу Гриць. Він не підвів старання колективу, адже поки «обрізали» сліди, немало сил потратили – влучним пострілом перервав стрімкий хід звіра. Почали сходитись мисливці. Василь взяв на повідок своїх собак, які тріпали гінного звіра і погладивши їх з усмішкою і якоюсь невимовною радістю на душі промовив: «Хороші карпатці!».

Такі слова все частіше доводиться чути не тільки від мисливців-власників українського гірського або карпатського гончака, а й від тих, хто просто бачив роботу цих «чорних песиків». Український Гірський Гончак (УКГ) сьогодні знаходить все більше своїх пошановувачів як серед мисливців гірських масивів Карпат, так і північних та центральних регіонів України.

Техніка безпеки та догляд за собакою на полюванні
( 2 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 7184   
Понеділок, 28 січня 2013 14:12

Друзі

Полювання завжди повинно бути комплексом - мисливець, рушниця, собака. Досвідчені мисливці та собачатники добре знають, що полювання з собакою набагато цікавіше і продуктивніше. На полюванні часто трапляються ситуації коли впольовану дичину не дістати без собаки. Та й пораненого звіра можна упустити. Збираючись на полювання, мисливець не повинен забувати про догляд за собакою і техніку безпеки на полюванні з собакою.

По-перше, як тільки починається весна, тут же починають проявляти більшу активність кліщі. Тому ще до виходу в ліс чи поле, собаку обов'язково треба обробити від кліщів. І надалі обробляти не рідше разу на місяць. Зараз досить широкий асортимент таких засобів як імпортних так і вітчизняного виробництва. Хотілося б тільки нагадати, що собаку треба дуже ретельно обробити не менше, ніж за три дні до полювання. Якщо собаку обробити від кліщів безпосередньо перед полюванням, і вона потрапить в калюжу, болото або просто під дощ, то ефекту від такої обробки не буде.

Яку з мисливських порід собак обрати?
( 15 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 21092   
Четвер, 20 вересня 2012 16:52

Мисливські собакиДосвідчені мисливці добре знають яку користь приносить собака на полюванні, більше того, багато мисливців навіть не вибираються на лови, якщо не має вірного помічника. А от ті, що тільки роблять перші кроки, чи тільки замислюються над тим щоб стати мисливцем часто задають собі питання для чого ж потрібні мисливські собаки? Головні функції мисливського собаки - це вишукування та добір дичини і підранків. Наприклад за статистикою, при полюванні на качок, людина здатна знайти тільки 40-50% впольованих птахів, у той час як собака зможе пролізти в зарості очерету і осоки без особливих зусиль і доставити господарю дичину...

Змагання мисливських собак по кров’яному сліду в Польщі
( 18 Votes )
Написав ярий Переглядів - 9384   
Понеділок, 17 вересня 2012 03:01

 змагання мисливських собак по кров’яному сліду15. 09. проходили в сусідній країні Польщі змагання мисливських собак різних порід по кров’яному сліду.

Команда наших мисливців з трьома собаками вирушила також попробувати щастя. Настрій був піднесений. На обох границях - свобода! Нас дружньо прийняли "у в хода". . . Заминок не було і ми щасливо, бо собаки мали більше щеплень ніж у нас разом з митниками, попрямували на назначене місце збірки.

сторінка 2 з 16