Портал для мисливців, рибалок та любителів природи huntingukraine.com
Оцінка трофеїв косуль
( 6 Votes )
Написав Ярий Переглядів - 13282   
Вівторок, 25 травня 2010 16:49
Оцінка трофеїв косулДаний опис стосується тільки європейської косулі.
Виміри проводять

1.Довжини рогів.
Вимірюється довжина кожної штанги рога по його зовнішній поверхні від шпіца середнього відростка до нижньої зовнішньої поверхні розетки з точністю до 0,1см. Середню довжину обох рогів множать на 0,5 і отримують бали. Виміри потрібно робити гнучким стрічковим метром, або шнуром. Метер повинен слідувати всім згинам рога, але не втискатися в кут між штангою рога і зовнішньою поверхнею розетки.

Про проведення полювання на території угідь ТзОВ «Тустань» в мисливський сезон 2010/2011 року
( 1 Vote )
Написав С.В.Черняк Переглядів - 10093   
Неділя, 13 червня 2010 09:22
Мисливське господарство Тустань

Н А К А З   № 1/п "Про проведення полювання на території угідь ТзОВ «Тустань»
в мисливський сезон 2010/2011 року"

Фактори впливу на ефективність пострілу
( 11 Votes )
Написав ЯРИЙ Переглядів - 7714   
Середа, 30 червня 2010 09:05

Фактори впливу на ефективність пострілуНемає твердих переконливих тверджень про залежність дії кулі в туші звіра,тільки від калібру кулі і типу патрона. В першу чергу, дія кулі залежить від місця попадання та твердості тканин туші звіра. Твердження про те, чи краще діє швидкісний патрон чи куля з нормального повільного набою, але більшої ваги, завжди залишається спірними. Що краще діє: швидкість чи маса? Котрий патрон дає кращу візуальну дію? Чи краще використовувати кулі з твердими оболонками, одноосередкові, чи з комбінованими осередками, або взагалі, звичайні одноосередкові, півоболончасті, з тонкою оболонкою? Ці питання часто хвилюють мисливців в пошуках ідеального спорядження набою.

Порядок утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі - Проект
( 3 Votes )
Написав Міністерство охорони навколишнього природного середовища України Переглядів - 19304   
Середа, 16 червня 2010 22:48
розведення диких тваринПорядок утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах
1. Загальні положення

1.1. Порядок утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах (далі-Порядок) розроблено відповідно до статті 29 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" від 21.02.2006 № 3447-IV та статті 31 Закону України "Про тваринний світ" від 13.12.2001 № 2894-III.

Лосі також плачуть... про порятунок лісового велетня
( 8 Votes )
Написав Євдокія ТЮТЮННИК Переглядів - 3648   
Четвер, 18 листопада 2010 10:49

ЛосьЛосів у Городнянському районі, що на Чернігівщині, нараховується з півсотні. Тож трапляється їх бачити і грибникам, і просто відпочиваючим на лоні природи. З людиною вони зазвичай розходяться мирно - кожен своєю дорогою. Та коли працівники РЕМу, котрі перевіряли високовольтну лінію неподалік села Перепис, побачили непорушну постать тварини у невеличкому чагарнику із самосівів, вони здивувалися. Було схоже на те, що лось зачепився рогами за гілля. Втім, з безпечної відстані роздивитися щось було важко, а на спроби підійти ближче велетень реагував досить агресивно. Так і не збагнувши, що сталося, електрики на всяк випадок зателефонували спеціалістам Городнянського держлісгоспу, які, у свою чергу, зв'язалися з головою районної ради УТМР Олександром Юрченком.

сторінка 6 з 289