Сірий Лютий
( 10 Votes )
Написав - Мухтар Ауезов , переклад - Сергій Копилець Переглядів - 4831   
Понеділок, 27 червня 2011 12:02

СІРИЙ ЛЮТИЙВеликий яр поблизу Чорного пагорба безлюдний, але добре відомий пастухам навколишніх аулів. З цього яру часто приходить біда.

Чорний пагорб, неначе хутряною шапкою, покритий низькими чагарями караганника й таволги. Верхівки караганника блідо, ніжно зеленіють – на них проклюнулися бруньки. Яр ущерть заріс шипшиною. Під її колючим пишним килимом сховалися вовчі нори.

Магніт для кабана
( 16 Votes )
Написав Editor Переглядів - 18927   
Вівторок, 12 квітня 2011 14:56

букова смола приманка на кабана В травні для знудьгованих мисливським міжсезонням любителів полювання нарешті настане  довгоочікувана пора індивідуальних ловів  копитних і  звісно ж знову постане болюче питання їх результативності. І не виключено, що багато хто відсидівши тижні на вишці або вештаючись нетрями так і залишиться без пострілу, а єгеря звично знизуватимуть плечима, мовляв, звір –  тварина дика, її ж не прив’яжеж. Але ні! Можна, можна. Ще й як. При чому майже з стовідсотковою гарантією. Потрібен лише безпрограшний варіант, який направду здатний керувати поведінкою нашої місцевої дичини.

Готуючись до весни
( 2 Votes )
Написав Оксана ЧУРИЛО Переглядів - 4537   
Вівторок, 15 березня 2011 12:51

Для забезпечення своєчасного та якісного проведення лісовідновлення і робіт із лісорозведення, з метою виконання державної програми „Ліси України” начальник ВОУЛМГ підписав наказ, згідно з яким директори державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств мають забезпечити відповідний повноцінний комплекс робіт.

Розведення фазана в господарствах
( 28 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 23892   
Четвер, 27 січня 2011 12:18

Розведення фазанаФазан належить до числа цінних мисливсько-промислових птахів. М’ясо його має чудову якість і смакує краще, ніж куряче. Відповідно попит на цю дичину ніколи не пропадає.

Звичайний фазан (Phasianus colchicus) – птах розміром приблизно як свійська курка, з маленькою головою і довгим (особливо у самців) клиновидним хвостом, що містить 18 вузьких рульових пір’їн (середні довші за інші).

Особливості полювання на Буковині
( 7 Votes )
Написав Ольга СКЛЯРЧУК Переглядів - 5033   
Понеділок, 29 листопада 2010 13:25

Особливості полювання на Буковині Триває сезон полювання на зайця та птицю. Що саме у цьому занятті так приваблює тисячі людей і збирає стільки ж завзятих супротивників, «Погляд» намагався з’ясувати не вдаючись до тонкощів ремесла, а лише за першим враженням.

Валерій Чижевський, мисливець із двадцятирічним стажем погодився узяти мене «на зайця», щоб поговорити про полювання і лише одним оком побачити його.

На полюванні з гончаками - перша лисиця
( 12 Votes )
Написав slavamaz Переглядів - 4435   
Субота, 20 листопада 2010 11:28

На полюванні з гончаками - перша лисицяНа вулиці засигналило taxi. Схопивши сумку я вийшов з хати, кинув погляд на подвір”я і сів до машини. Мотор тихенько буркнув і автівка повезла мене на ж/д вокзал. Поїзд вже стояв на колії. Привітна провідниця перевірила квиток і ось нарешті я в своєму купе. Ловлю в кадр перон рідного міста і вкладаюся на полиці.

Легкий поштовх составу і локомотив, потужною силою, потяг купу заліза вперед. Вперед до нових угідь, до нових вражень, за якими так скучило моє мисливське серце. Вже пару років я мріяв попасти на полювання з гончаками і нарешті мої мрії мають здійснитися. Ужгород проводжав мене приємною осінньою погодою, на диво теплою, як на листопад місяць. Попереду Столиця, де я мав зустрітися з Доком та Федором. Саме Федя (Hunter.ua) люб”язно запросив мене до себе в гості на це чаруюче полювання з руськими гончими.

Секретна зброя звірини
( 6 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 5421   
П'ятниця, 19 листопада 2010 11:04

Секретна зброя звіриниТой, кому хоч раз у житті довелося пережити атаку розлюченого пораненого кабана, назавжди запом’ятовує його рев, що холодить душу і ніби приковує до місця. В принципі, як показують останні дослідження вчених, паралізуючий ефект свого рикання використовують також ведмідь та тигр, аби наблизитися до жертви на відстань удару іклом чи пазурем. А секрет, як виявляється, полягає в тому, що у своєму голосі  звірина використовує інфразвук, який людське вухо не чує. Цей рик лунає протягом долей секунди і діє як потужній удар у вигляді низькочастотних звукових хвиль, які й вводять жертву в стан трансу.

сторінка 8 з 28