Азійський хорт тази і полювання з ним (частина 4)
( 3 Votes )
Написав А. О. Слудський, переклав - Сергій Копилець Переглядів - 4564   
Вівторок, 22 лютого 2011 10:30

Продовження третя частина тут...

РОЗВЕДЕННЯ ТАЗИ

Підбір Плідників

Для того, щоби порода поліпшувалася, підвищувалися якості тази, необхідно у першу чергу звернути увагу на її розведення.

Перше важливе завдання у відновленні тази – виявлення плідників. Попередній підбір плідників є найбільш зручним на виводках собак з територій кількох районів, тому виводка для розвитку правильного кровного собаківництва має велике значення. Підбір плідників має проводитися за такими правилами:

Азійський хорт тази і полювання з ним (частина 3)
( 1 Vote )
Написав А. О. Слудський, переклав - Сергій Копилець Переглядів - 4883   
Понеділок, 14 лютого 2011 16:23

Продовження друга частина тут......

Оцінка собак, що досі проводилася на виводках та виставках, була дуже суб'єктивною і недоступною широким колам працівників мисливського господарства та мисливцям, тому ми постаралися розробити цифровий стандарт тази. Проміри за цим стандартом найбільш об'єктивно характеризують собаку.

Методика складення цифрового стандарту собаки запозичена нами з праці Д. Д. Готт «Обміри та оцінка екстер'єру собак»(1938 р.) з деякими змінами.

Азійський хорт тази і полювання з ним (частина 2)
( 3 Votes )
Написав А. О. Слудський, переклав - Сергій Копилець Переглядів - 3792   
П'ятниця, 11 лютого 2011 11:42

Продовження, перша частина тут...

ПОРОДНІСТЬ СУЧАСНИХ ТАЗИ

Виводки, що були проведені в Казахстані у 1937 та 1938 роках показали, що тази, як порода, збереглася і що серед собак, яких мають мисливці, значний відсоток відповідає складеному нами стандарту, особливо в районах віддалених від залізниці та населених пунктів. Близько 70% усіх собак, представлених на виводках за екстер'єром є тази. Причому, хороші самиці зустрічаються частіше ніж самці.

Очевидно, що при достатній увазі до цієї породи, за кілька років можна буде мати прекрасного промислового собаку.

Азійський хорт тази і полювання з ним (частина 1)
( 3 Votes )
Написав А. О. Слудський, переклав - Сергій Копилець Переглядів - 4956   
Середа, 09 лютого 2011 10:47

Першою твариною, яку приручила людина, був собака. Ще дуже глибокої давнини, близько 7000 літ тому, собака був приручений у Туркестані й став головним помічником людини на полюванні. Пізніше, але також дуже давно, стали відомі й хорти. Відтоді минуло багато часу, зникли цілі народи, змінилися системи господарювання та способи полювання, та не зникли й донині хорти і полювання з ними за різними звірами.

Чим же можна пояснити, що полювання з хортами дійшло до наших днів і стало активно розвиватися?

Графік проведення іспитів та змагань собак мисливських порід вго "КСУ" на 2011 рік
( 6 Votes )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 4218   
П'ятниця, 31 грудня 2010 11:11

Графік іспитів змагань собак мисливських порід 2011Дата проведення * Місце проведення * Організатор виставки * Ранг виставки, додаткова інформація

Комплексні випробування норових собак по кров’яному сліду, по лисиці у «П»-подібних та «8»-подібних норах, Польові випробування гончаків по зайцю,  Польові випробування лайок по фазану, Польові змагання норових собак по вольєрному кабану, FIELD TRIALS по польовій дичині, по весняній куріпці FCI-САСІТ, Міжнародні змагання  Курцхаарів, Міжнародні змагання  Епаньол Бретонів, Чемпіонат України по курсінгу хортів CACL, Випробування по фазану, перепілці, лягаві, спанієлі, ретривери ......

сторінка 10 з 38