Вовк відлюдник
( 4 Votes )
Написав Леонід Михайлович Некрашевич Переглядів - 2356   
Неділя, 16 березня 2014 13:14

Вовк відлюдникМинуло вже два роки, як вовк пішов з зграї. Тепер він жив у заболоченій ділянці лісу недалеко від річечки Сейму відлюдником. Сили вовка були вже не такі, як в молодості і про більшу здобич можна було тільки мріяти. Але вовк міг ще добувати дрібних звірів і птахів. Навесні на нересті риби іноді вдавалося вихопити з води щуку, а під час гніздування птахів розорити гніздо.

Колекціонер звуків природи
( 2 Votes )
Написав Дмитро Воінов Переглядів - 1973   
Вівторок, 25 лютого 2014 12:58

Колекціонер звуків природиМій старий друг Анатолій Сергійович Путєнков під час німецької окупації був підлітком і проживав - виживав з матір'ю і старшим братом Геннадієм в саморобній землянці, побудованій замість захопленої загарбниками "хати" кілометрів за тридцять від Вітебська. У таких умовах сім'я була рада кожному впійманому пічкуреві, ну, а вже якщо вдавалося добути м'ясо, то гордості «годувальників» не було меж.

Куля дура
( 7 Votes )
Написав Анатолій Бонч-Бруєвич Переглядів - 6901   
Середа, 13 листопада 2013 12:46

ПолюванняДещо, про практичну стрільбу кулями дванадцятого калібру по дрібній дичині при доборі підранків, в умовах дефіциту часу, відсутності можливості спокійно міркувати і розмірено вибирати потрібні патрони.

Вважаю, що всі люди, котрі так чи інакше захоплюються полюванням знайомі з поняттям - мисливський азарт. Це та сама штука, яка жене мужиків за багато і багато кілометрів по нічних болотах, це те що змушує стрибати по крижаній воді заливаючи болотники, відправляє не дивлячись на грунт, переповзати великі відкриті ділянки в спробах підкрастися до звіра чи птиці, продиратися через густий малинник, великі зарості кропиви, ломитися через хащі та поля.

Відсутність полювання знищує популяції тварин
( 6 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 2172   
Понеділок, 28 жовтня 2013 09:42

Варан Суперечки з приводу того чи потрібне полювання, та взагалі, мисливство як таке, тривають чи не віками. Зрозуміло, що у кожної з сторін є безліч доказів у свою користь. Але пересічній людині, не мисливцю, легше прийняти сторону захисників тварин, головним аргументом яких є те, що полювання призводить до знищення популяцій тварин. І всі докази і спростування, що тварини зникають не через мисливців, а через браконьєрів, і, що в країнах, де мисливство розвинене на високому рівні, тварин та їх різновидів набагато більше, йдуть нанівець. Протилежне доказують вчені Австралії.

Австрійська пригода
( 5 Votes )
Написав Лабух Переглядів - 13989   
Середа, 27 лютого 2013 14:02

Полювання на байбака в АвстріїХочу поділитись з ловецьким товариством своєю найбільшою мисливською пригодою, яку я пережив в вересні минулого року. Трапилася вона в Австрії, а якщо бути конкретнішим поблизу м. Тіроль. Моєю ціллю і мрією було полювання в цих горах на байбака.

Я прибув на місце о 9 год. ранку. Незабаром після влаштування на місці та сніданку, відбувся інструктаж і перша група мисливців вирушила на полювання. Полювання заплановано з 13.00 до 19.00. Після їх повернення виявилось, що ними впольовано 3 бабаків. Хороший початок!. Моя ж пригода мала розпочатися наступного дня о 7 ранку. Увечері я зібрав рюкзак, в який на мою думку, поклав найнеобхідніші речі: їжу, теплий одяг, бінокль та багато рідини. Я поняття не мав, що чекає на мене там, на висоті майже 3000 м над рівнем моря.

Браконьєри в карателях СС
( 13 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 5118   
Неділя, 20 січня 2013 21:01

nimeckyy lisovyy yegerПізнавальною для нашої ловецької громади буде інформація про доволі ефективне використання браконьєрів фашистською Германією в Другій Світовій. ЇЇ можна почерпнути з книжки Олексія Пішенкова «Штрафники СС. Зондеркоманда «Дірлевангер», випущеною видавництвом «Яуза-Пресс».

Зокрема, з неї можна дізнатися про те, що, як не дивно,  сама ідея створення підрозділу з засуджених браконьєрів належить самому Гітлеру, який, будучи вегетаріанцем, зневажав полювання  та мисливців. Так, ще до початку активних бойових дій  на Заході, навесні 1940 року ад’ютант рейхсфюрера СС Гіммлера группенфюрер СС Карл Вольф зв’язався з радником рейхсміністра юстиції й повідомив йому про те, що фюрер прийняв рішення амністувати засуджених браконьєрів з метою відправити їх спокутувати свою провину на фронті. Під цю програму могли потрапити лише люди, що займалися браконьєрством з використанням вогнепальної зброї і лише «професіонали»-рецидивісти, а не просто ті, кого випадково заарештували при спробі пополювати без дозволу.

Новорічний фазан
( 8 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 4981   
Середа, 02 січня 2013 11:34

Новорічний фазан

На дворі було ще зовсім темно, коли Мар'ян вийшов на вулицю. Круглий, мов тарілка, місяць, вже зачепився за вершечок старої липи, що росла край дороги. Це вперше за останні два тижні небо розчистилось і зорі як тисячі діамантів, виблискували на фоні абсолютно чорного обрію.«Скоро розвиднюватиметься», - майнуло в голові у хлопця, - «треба вирушати, бо Вадим певно заждався».

Взявши на повідок Леді, п'ятирічну курцхааршу, хлопець попрямував безлюдними вуличками старого села. У вікнах знайомої хати виднівся м'який вогник, а з димаря ледь помітно струївся димок. Не спить вже, збирається певно.

Хлопець постукав у двері.

- Ну що, готовий?
- Авжеж!!

сторінка 3 з 28