Куля дура
( 7 Votes )
Написав Анатолій Бонч-Бруєвич Переглядів - 6262   
Середа, 13 листопада 2013 12:46

ПолюванняДещо, про практичну стрільбу кулями дванадцятого калібру по дрібній дичині при доборі підранків, в умовах дефіциту часу, відсутності можливості спокійно міркувати і розмірено вибирати потрібні патрони.

Вважаю, що всі люди, котрі так чи інакше захоплюються полюванням знайомі з поняттям - мисливський азарт. Це та сама штука, яка жене мужиків за багато і багато кілометрів по нічних болотах, це те що змушує стрибати по крижаній воді заливаючи болотники, відправляє не дивлячись на грунт, переповзати великі відкриті ділянки в спробах підкрастися до звіра чи птиці, продиратися через густий малинник, великі зарості кропиви, ломитися через хащі та поля.

Відсутність полювання знищує популяції тварин
( 6 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 2035   
Понеділок, 28 жовтня 2013 09:42

Варан Суперечки з приводу того чи потрібне полювання, та взагалі, мисливство як таке, тривають чи не віками. Зрозуміло, що у кожної з сторін є безліч доказів у свою користь. Але пересічній людині, не мисливцю, легше прийняти сторону захисників тварин, головним аргументом яких є те, що полювання призводить до знищення популяцій тварин. І всі докази і спростування, що тварини зникають не через мисливців, а через браконьєрів, і, що в країнах, де мисливство розвинене на високому рівні, тварин та їх різновидів набагато більше, йдуть нанівець. Протилежне доказують вчені Австралії.

Австрійська пригода
( 5 Votes )
Написав Лабух Переглядів - 13763   
Середа, 27 лютого 2013 14:02

Полювання на байбака в АвстріїХочу поділитись з ловецьким товариством своєю найбільшою мисливською пригодою, яку я пережив в вересні минулого року. Трапилася вона в Австрії, а якщо бути конкретнішим поблизу м. Тіроль. Моєю ціллю і мрією було полювання в цих горах на байбака.

Я прибув на місце о 9 год. ранку. Незабаром після влаштування на місці та сніданку, відбувся інструктаж і перша група мисливців вирушила на полювання. Полювання заплановано з 13.00 до 19.00. Після їх повернення виявилось, що ними впольовано 3 бабаків. Хороший початок!. Моя ж пригода мала розпочатися наступного дня о 7 ранку. Увечері я зібрав рюкзак, в який на мою думку, поклав найнеобхідніші речі: їжу, теплий одяг, бінокль та багато рідини. Я поняття не мав, що чекає на мене там, на висоті майже 3000 м над рівнем моря.

Браконьєри в карателях СС
( 13 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 4978   
Неділя, 20 січня 2013 21:01

nimeckyy lisovyy yegerПізнавальною для нашої ловецької громади буде інформація про доволі ефективне використання браконьєрів фашистською Германією в Другій Світовій. ЇЇ можна почерпнути з книжки Олексія Пішенкова «Штрафники СС. Зондеркоманда «Дірлевангер», випущеною видавництвом «Яуза-Пресс».

Зокрема, з неї можна дізнатися про те, що, як не дивно,  сама ідея створення підрозділу з засуджених браконьєрів належить самому Гітлеру, який, будучи вегетаріанцем, зневажав полювання  та мисливців. Так, ще до початку активних бойових дій  на Заході, навесні 1940 року ад’ютант рейхсфюрера СС Гіммлера группенфюрер СС Карл Вольф зв’язався з радником рейхсміністра юстиції й повідомив йому про те, що фюрер прийняв рішення амністувати засуджених браконьєрів з метою відправити їх спокутувати свою провину на фронті. Під цю програму могли потрапити лише люди, що займалися браконьєрством з використанням вогнепальної зброї і лише «професіонали»-рецидивісти, а не просто ті, кого випадково заарештували при спробі пополювати без дозволу.

Новорічний фазан
( 8 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 4803   
Середа, 02 січня 2013 11:34

Новорічний фазан

На дворі було ще зовсім темно, коли Мар'ян вийшов на вулицю. Круглий, мов тарілка, місяць, вже зачепився за вершечок старої липи, що росла край дороги. Це вперше за останні два тижні небо розчистилось і зорі як тисячі діамантів, виблискували на фоні абсолютно чорного обрію.«Скоро розвиднюватиметься», - майнуло в голові у хлопця, - «треба вирушати, бо Вадим певно заждався».

Взявши на повідок Леді, п'ятирічну курцхааршу, хлопець попрямував безлюдними вуличками старого села. У вікнах знайомої хати виднівся м'який вогник, а з димаря ледь помітно струївся димок. Не спить вже, збирається певно.

Хлопець постукав у двері.

- Ну що, готовий?
- Авжеж!!

Полювання на фазана в Закарпатті
( 8 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 25558   
Вівторок, 04 грудня 2012 15:50

SlavamazНарешті і я дочекався миті, коли можу після довгого очікування відписатися в цій темі. Сьогодні ми вперше вийшли в угіддя з документами ГО ТМ "СІД", тобто нашого товариства мисливців. Зранку погода стояла чудова. Прохолодне і чисте повітря, смуга ранкової зорі на обрії і поля, що манили таку спраглу за полюванням душу мисливців.

Не встигли вийти в терени, як Ара одразу стала. Міцно стиснувши рушницю і з нестримним стукотом серця у грудях, я підійшов до собаки. Команда "Вперед" і красень-фазан, що розрухав ранішню тишу голосним ко-гок, здіймається в повітря. Рефлекс м"язів обігнав думки і перш ніж я почав більш-менш адекватно оцінювати ситуацію, стволи моєї ІЖовки вже встигли охолонути після двох позорних промахів .

Мисливський браслет - власноруч.
( 10 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 44686   
Понеділок, 12 листопада 2012 21:09

Мисливський браслет своїми рукамиВсім знайома сиуація, коли в першій  же загінці стріляють козу чи кабанчика, яких треба тут же швидко «розібрати» по рюкзаках, адже попереду ще цілий день полювання. І аж раптом, виявляється, що з усієї супер екіпірованої групи мисливців та єгерів ніхто не прихопив міцної мотузки, щоб підвісити тушу здобичі на гілляці. А потрошити та розбирати тушу на землі – і довго, і не гігієнічно.  Гадається, всі хоч раз потрапляли в таку халепу.

сторінка 3 з 28