На Золочівських озерцятах
( 11 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 5115   
Середа, 05 вересня 2012 02:37

Полювання на качкуСтаренька побілена хатинка Остапиної бабусі, з лелечим гніздом на крівлі, утопала в зелені дерев, що росли поряд. Сонце, що сідало за сусідський сад, ще відчутно пригрівало і трохи втомлений від дороги я залюбки присів з пляшкою пива на м’яку травичку.
Чогось згадались віршовані рядки Тараса:

Садок вишневий коло хати,
Хрущі над вишнями гудуть,
Плугатарі з плугами йдуть,
Співають ідучи дівчата,
А матері вечерять ждуть.

Збоку вже горів, потріскуючи жаринками, розпалений Остапом вогонь, а замариноване для шашличка м'ясо, приємно лоскотало ніздрі. Стемніло і потягнув холодний вітерець, та на душі було тепло і приємно, адже зранку на полювання, та ще й у колі справжніх друзів-мисливців… Задзвонив телефон і завівши двигун свого авто, Остап виїхав зустріти Вальдемара, що трохи запізнювався.

Зрештою Воллі приїхав якраз вчасно, шашлик якраз зажарився і перебазувавшись до хати, ми продовжили трапезу там.

Створення і ведення мисливського господарства (власний досвід)
( 17 Votes )
Написав ПОЛЬОВНИК Переглядів - 10306   
Понеділок, 02 липня 2012 09:40

Мисливський клуб "Губерт"Сьогодні, коли у багатьох користувачів мисливських угідь, закінчуються терміни користування і вони стоять на порозі «перепогодження» і разом з тим багато низових колективів роблять спроби «вийти» з УТМР, організуватись у громадські організації і самостійно вести мисливські господарства, думаю буде актуальною розповідь про той шлях який довелось пройти для досягнення мети - СТВОРЕННЯ І ВЕДЕННЯ МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА.

В цій розповіді я не претендую на істину в останній інстанції, а просто cпробую, опираючись на свій 25 річний мисливський стаж і деякий досвід, в хронологічній послідовності викласти весь процес, випускаючі ті процедурні моменти які детально прописані в «Законі про полювання.....» і, навпаки, акцентуючи увагу на тих «скритих» моментах, про які не йдеться в жодних Законах і тим не менше вони виникають і потребують вирішення.

Національні особливості полювання за мисливськими угіддями і не тільки...
( 9 Votes )
Написав Проців О.Р. Переглядів - 6392   
П'ятниця, 18 травня 2012 10:20

Полювання за угіддямиСоціальна незахищеність населення проявляється у багатьох сферах суспільного розвитку. Відповідно соціальна несправедливість спостерігається в ході розвитку мисливства. Так з давнини полювання і риболовля, насамперед, було способом добування їжі. Людина вже тоді намагалась захищати свої мисливські ресурси від правопорушників, адже від цього залежало їх життя. Вона могла пожертвувати навіть своїм життям чи життям своїх побратимів, ведучи кровопролитні війни за свої мисливські угіддя, де неодноразово траплялись смертельні випадки. [1]

Власне мисливське господарство: з чого починати?
( 10 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 5636   
Середа, 16 травня 2012 17:49

Waldemar OldakМати нехай невеличкий, але свій власний мисливський куточок -  нині рожева мрія чи не кожного справжнього звіробоя. На тих, хто доробився до певних статків, що дають можливість думати над реалізацією цих планів, чекає чимало «підводних каменів» і речей, які слід усвідомити перед тим, як усе починати. Про це й наша розмова з шанувальником одного з найуспішніших в Українських Карпатах мисливських господарств - Вальдемаром Олдаком:

Особливості полювання на зайця без мисливського собаки
( 15 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 19020   
Четвер, 26 квітня 2012 15:26

Полювання на зайцяНа жаль, по тих чи інших причинах, не завжди і не у всіх мисливців є можливість полювати з мисливським собакою. Однак це зовсім не означає, що полювання на зайців для таких мисливців недоступне. Є кілька цілком дієвих способів полювання на зайця без наявності спеціально навченого мисливського пса.

Перша лисиця
( 12 Votes )
Написав slavamaz Переглядів - 3066   
Субота, 07 квітня 2012 12:15

Перша лисицяВечоріло. Іванко заніс дрова до хати і кинув коло печі, потираючи замерзлі руки.

- Щось сиро на дворі, діду.

- А ти що хотів? – посміхнувся дід. Як не як кінець листопада.

Дід Панас без поспіху порався біля старенького потріпаного рюкзака.

- То що, може передумав завтра йти до лісу?

- Де там, звісно що ні.

Троплення тварин
( 7 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 5774   
Понеділок, 12 березня 2012 13:21

Троплення тваринТроплення дичини не таке складне, як вважають більшість мисливців, особливо ті з них хто тільки починає свій мисливськимй шлях. Крім того це заняття надзвичайно цікаве і корисне, оскільки значно підвищує шанси на зустріч зі звіром, а значить і вдале полювання. Щоб вдало обрати місце засідки, мисливці зобов'язані помічати будь-який слід, що залишають звірі. Це дуже важливо і потрібно для того щоб визначити вид дичини, її стать, розміри, час коли звірина залишила слід, і, навіть що вона (дичина) робила (відпочивала, кормилася, і т.д.) Таким чином, важливо навчитись досягати такого стану концетрації та спостережливості, коли око помічає, а мозок аналізує найдрібніші деталі навколо себе.

сторінка 4 з 28