Троплення тварин
( 7 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 5886   
Понеділок, 12 березня 2012 13:21

Троплення тваринТроплення дичини не таке складне, як вважають більшість мисливців, особливо ті з них хто тільки починає свій мисливськимй шлях. Крім того це заняття надзвичайно цікаве і корисне, оскільки значно підвищує шанси на зустріч зі звіром, а значить і вдале полювання. Щоб вдало обрати місце засідки, мисливці зобов'язані помічати будь-який слід, що залишають звірі. Це дуже важливо і потрібно для того щоб визначити вид дичини, її стать, розміри, час коли звірина залишила слід, і, навіть що вона (дичина) робила (відпочивала, кормилася, і т.д.) Таким чином, важливо навчитись досягати такого стану концетрації та спостережливості, коли око помічає, а мозок аналізує найдрібніші деталі навколо себе.

Основи манення лиса
( 9 Votes )
Написав Маріо via e-mail Переглядів - 43929   
Середа, 07 березня 2012 10:13

Лис в укриттіРозглянемо основні принципи манення лиса. Хоча полювання на лисиць закінчується, як правило, наприкінці зими, є угіддя які заселяються глухарем, тетеревом, фазаном чи зайцем, і в яких полювання на лиса може тривати навіть цілий рік. Особливо часто такі угіддя зустрічаються за кордоном.

Основи полювання з норними собаками
( 8 Votes )
Написав Mario Переглядів - 3589   
Вівторок, 06 березня 2012 15:17

Полювання з норнимиПолювання з норним собакою вимагає від мисливця хорошої орієнтації в угіддях і знання нір, які знаходяться на їх території. Важливо проводити моніторинг цих нір, це дозволить заощадити час безпосередньо під час полювання. Крім нір стратегічними точками можуть бути, звичайно, стоги, їх полюбляють лисиці, куниці, борсуки та єнотовидні собаки. Також, слід звернути увагу на купи гілок.

Поради при полюванні з підходу
( 2 Votes )
Написав Karol Переглядів - 3494   
Четвер, 23 лютого 2012 15:34

Полювання з підходуДамо кілька порад як полювати на копитних з підходу. Насамперед потрібно зауважити, що для успішного полювання з підходу потрібне виконання деяких умов. Наприклад намагатись полювати в  хмарний, мокрий, вітряний день  тому що такі умови запобігають виникненню тіні і шуму від ваших кроків, що збільшує ймовірність бути непоміченим звіриною.

Відповіді на наступні питання допоможуть визначитись чи умови для полювання з підходу є відповідними. Якщо відповідь на більшість запитань ствердна – сміло в угіддя:

Мій перший здобутий дикий кабан
( 4 Votes )
Написав anonim Переглядів - 3342   
Четвер, 16 лютого 2012 17:43

Дикий кабанБуло це вже далекого 2004. Домовився з приятелем, який був більш досвідченим мисливцем ніж я на ранкове полювання. Ми вирушили в досить популярні серед мисливців угіддя, на яких було багато кукурудзи.

Приїхали на місце, машину лишили на початку і пішли стежкою між кукурудзою і полем. На цьому власне шляху і знаходились дві вежі для полювання, я лишився на першій, а колега пішов на наступну.

На полюванні в Польщі
( 10 Votes )
Написав Slavamaz Переглядів - 3064   
Вівторок, 14 лютого 2012 11:04

slavamaz полюванні в ПольщіЗа вікном ТАХІ мелькали тротуари нічного Ужгорода. Близько опівночі машина зупинилась біля ж/д вокзалу. Через гучномовець пролунав жіночий голос, що до першого перону прибуває поїзд Солотвино-Львів. В купе було тепло і я, добряче змерзши, з задоволенням вклався на полиці. Уві сні час збіг швидко і от ми вже у місті лева. Львів зустрів сухою морозною погодою. Біля центрального входу вже чекав Вальдемар. І от нарешті заплечники погружено, документи перевірено, каву випито і темна астра повезла нас на зустріч новим враженням. Кордон пересікли порівняно швидко і рідна Україна залишилась позаду. Через якихось 5-10 км це стало добре помітним через відсутність ям на дорогах і присутність дичини на полях при дорозі.

Мисливська сумка
( 2 Votes )
Написав Danio Переглядів - 4834   
Середа, 01 лютого 2012 13:46

Мисливська сумкаСучасна екіпіровка мисливця відповідає 21-му століттю. Але чи не забуваємо ми про один з основних елеметів мисливського спорядження - про справжню мисливську сумку. Справжня, а не імітація чи туристичний рюкзак який мисливці частенько використовують для полювань. Чи мисливські сумки та їх використання зникає?

сторінка 5 з 28