Феєрія ловецтва
( 10 Votes )
Написав Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК Переглядів - 7521   
П'ятниця, 13 серпня 2010 10:53

FestynyDiany ФЕСТИНИ ДІАНИДавньогрецька богиня Діана в усіх індоєвропейських народів вважається покровителькою мисливства. Власне богині мисливства і були присвячені Фестини, які 7 серпня відбулися у Шевченківському гаю Львова. На фестини запросили гостей з України, Росії, Угорщини, Польщі, Білорусі, Литви, Канади, США, Німеччини, Іспанії… Організатори подбали про те, щоб висвітлити проблеми сучасного мисливства та повернути сучасника обличчям до славетної прадавньої історії. Варто лише згадати відомих українських митців-прихильників Діани в Україні: Остапа Вишню, Максима Рильського, Олександра Довженка, Юрія Яновського.

Первісні мисливці змінили клімат...
( 1 Vote )
Написав Waldemar Oldak Переглядів - 4170   
Субота, 24 липня 2010 18:49

Первісні мисливці змінили кліматЯк повідомляється в науковій статті в журналі Geophysical Research Letters, потепління на планеті стало одним із наслідків зникнення мамонтів, і якщо їх дійсно винищили первісні мисливці, то це означає, що людство ще на зорі свого існування могло провокувати глобальні кліматичні зміни.

У ті часи, коли значна популяція мамонтів мешкала на півночі, ці найбільші сухопутні тварини працювали як "газонокосарки", постійно знищуючи паростки берези у тундрі і зберігаючи степовий характер ландшафту. Після зникнення мамонтів береза почала поширюватися на півночі, і хоча це була карликова береза висотою не більше двох метрів, вона закривала траву.

В потрібний час, на потрібному місці
( 7 Votes )
Написав Ярий Переглядів - 15696   
Четвер, 15 липня 2010 00:36

Повертаюся знову до гону косуль і полюванню з манкомПовертаюся знову до гону косуль і полюванню з манком. Очікуваний час підходить і до нього потрібно готуватися заздалегідь.
Хто спостерігає за косулею, а без цього не може бути успішного полювання, потрібно просто злитися з популяцією косулі, з її повадками, способом життя, той помітить, що перед гоном різко змінюється їх стан. За пів місяця до нього важко побачити самців косулі, вони наче зникли з угідь. Тільки окремі самки,які годують молодняк,на короткий час виходять на відкриту місцевість пастися. Це говорить про те, що незабаром почнеться гін.

Полювання на козулю з підходу
( 16 Votes )
Написав Urban Переглядів - 5094   
Субота, 19 червня 2010 10:58
Полювання з підходуПісля кількох тижнів безперервних дощів в метеопрогнозі намалювали кілька погожих днів. У перший бездощовий день вирішив вибратися на віддавна плановане полювання на самця козулі. На місце полювання прибув ще звечора, однак майже цілу ніч падав дощ, що не додавало оптимізму. Встав о 3.30, дощу вже не було, швидко зібрався і коло 4.15 був уже на краю угідь. Місцевість була порита меліоративними каналами вздовж яких ростуть кущі та молоді дерева, котрі лише там можуть врятуватися від щорічних випалювань. Канали заповнені водою по самі краї, місцями вода вийшла на заплаву і там доводилося брести по кістки у воді.

До питання врегулювання відшкодувань завданих мисливськими тваринами
( 0 Votes )
Написав Проців Олег Романович Переглядів - 4738   
Четвер, 17 червня 2010 08:55

ВИВЧЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ ІНОЗЕМНОГО ДОСВІДУ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВЛАДИ

Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції
за міжнародною участю

24 листопада 2009 року

Зі зміною реалій сьогодення виникає нагальна потреба врегулювати правовим чином взаємовідносини між державою та виробниками сільськогосподарської продукції. Мисливські тварини –  кабан, козуля та олень у процесі своєї життєдіяльності завдають збитки сільськогосподарським та лісовим угіддям. В основному дикі кабани риють картопляні поля, а олені та козулі об’їдають посаджені молоді дерева. Національним законодавством не визначається процедура відшкодування завданих мисливськими тваринами збитків сільсько- та лігосподарським виробникам. Із зміною економічного устрою на території Галичини, який відбувся з приходом комуністичної влади, на користь держави націоналізувались сільськогосподарські угіддя та дичина. Таким чином відпала нагальна потреба в правовому врегулюванні даного питання.

Обґрунтування доцільності розведення диких тварин підприємством
( 2 Votes )
Написав М.Л. Вдовцов Переглядів - 4221   
Середа, 16 червня 2010 18:19

Відомо, що розведення й утримання диких тварин тісно пов'язане з їх прирученням та одомашненням. Зародилося воно, ймовірно, 15-20 тисяч років тому, тобто за 5-10 тисяч років до початку доместикації диких тварин.

Зберігання пернатої дичини на полюванні
( 8 Votes )
Написав ost Переглядів - 8047   
Понеділок, 14 червня 2010 12:08
Зберігання добутої дичини на полюванніВідтінки смаку, аромату і інші властивості м'яса дичини міняються до невпізнання в різних видів птиць і навіть в однієї і тієї ж залежно від місця її проживання, способу життя і сезонної зміни кормів. Після літнього розмаїття кормів, м'ясо птиці стає жирним, ніжним, з приємним смаком, але не стійким до зберігання.

Великий вплив на якість м'яса мають прийоми первинної обробки дичини і умови її зберігання під час полювання. Обробку дичини треба проводити відразу ж після її добування і в певній послідовності: потрошіння, обробка консервуючими речовинами і охолодження.

сторінка 10 з 28