Як правильно одягатись на полювання?
( 1 Vote )
Написав Николай Бородийчук Переглядів - 1925   
Четвер, 16 березня 2017 10:19

ПолюванняНаступила весна, на вулиці тепліє, для мисливців починається новий сезон. Однак при підготовці до полювання мало хто приділяє значну увагу одягу. В результаті, ні здобутих трофеїв, ні яскравого відпочинку, ні комфорту в ході всього процесу. Щоб уникнути цього, достатньо дотримуватись певних порад. Про це далі.

Полювання на лисицю із манком
( 9 Votes )
Написав Федір Левицький Переглядів - 3632   
Понеділок, 04 січня 2016 19:40

Полювання на лисицю з манкомВ теперішній час, коли зайців стало обмаль, а популяція лисиці збільшилась, доцільніше було б полювати саме на цього всюдисущого хижака. Адже він вносить серйозну поправку у кількість вухатого гризуна. Полюють на рудого розбишаку по-різному, а ми розглянемо полювання з манком, як із стаціонарної засідки так і в активному пошуку.

Полювати до 100 літ!
( 3 Votes )
Написав Ігор ОГОРОДНИК Переглядів - 2162   
Четвер, 06 серпня 2015 20:31

vulyk myslyvcyaКому, як не літнім мисливцям знайоме, що з кожним сезоном рушниця усе важче тягне додолу, а ноги геть чисто убиті вже за кілька годин борсання в очереті чи на ріллі. А що вже й казати про відчуття на ранок після дня активного полювання?

«Дурний пес»
( 8 Votes )
Написав Суховецький Роман Григорович Переглядів - 2641   
Понеділок, 06 квітня 2015 06:57

Полювання з гончимиЩо людині потрібно для щастя? Одним потрібні безмірні багатства та розкоші, іншим, щоб сім'я була здорова та міцна. А от справжнім мисливцям-гончатникам до повного щастя у житті необхідно мати ще і вірного помічника на полюванні, від чийого співу серце билося б частіше, очі наповнювалися б слізьми, а душа летіла десь далеко за обрій Та не кожному гончатнику вдається хоч раз у житті мати такого собаку.

Формування рогів самця косулі
( 5 Votes )
Написав Ярослав Радевич Переглядів - 3784   
Субота, 19 липня 2014 20:29

КосуляРозприділення циклу утворення рогів в самців косулі відбувається під дією гормонів протягом року і є досить складним.

Власне інсулінозалежний гормон є основною рушійною силою для росту рогів. Цей гормон виробляється в печінці і в самій зоні росту рогів. Гормон росту стимулює ріст зачатків рогів і в подальшому їх формуванні. При більшому продукувані іншого статевого гормону тестостерону, дія попереднього зменшується до припинення перед гоном. Зріст кількості тестостерону починається з травня місяця, що зупиняє дію гормону росту і формування рогів, та веде до їх очищення.

Обробка трофеїв самця косулі
( 7 Votes )
Написав Ярослав Радевич Переглядів - 4352   
Вівторок, 01 липня 2014 12:35

ТрофеїДля досвідчених мисливців це досить звично, але для початківців складає певні труднощі. Починається процес обробки трофеїв самця косулі після відстрілу, правильним від’єднанням голови під час розробки туші звіра. Насамперед гострим ножем роз’єднуються зв’язки та м’язова тканина шиї над першим шийним хребцем. У давні часи робили це великим мисливським ножем для добивання звіра, відсікаючи як мечем. Звідси походить і стара назва – «відтинати». До речі, ця назва ще збереглася й сьогодні в мисливському лексиконі деяких країн Європи.

Вовк відлюдник
( 4 Votes )
Написав Леонід Михайлович Некрашевич Переглядів - 2289   
Неділя, 16 березня 2014 13:14

Вовк відлюдникМинуло вже два роки, як вовк пішов з зграї. Тепер він жив у заболоченій ділянці лісу недалеко від річечки Сейму відлюдником. Сили вовка були вже не такі, як в молодості і про більшу здобич можна було тільки мріяти. Але вовк міг ще добувати дрібних звірів і птахів. Навесні на нересті риби іноді вдавалося вихопити з води щуку, а під час гніздування птахів розорити гніздо.

сторінка 2 з 28