Затверджено лімити на полювання на сезон 2018./2019
( 0 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 292   
П'ятниця, 25 травня 2018 11:44

полюванняЗатверджено Ліміти використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2018/2019 років

Мінагрополітики наказом від 07.05.2018 N 232 затвердило Ліміти використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2018/2019 років.

Ліміти затверджено відповідно до вимог ч. 1 ст. 16 Закону "Про мисливське господарство та полювання".

26 травня - Міжнародний день мисливця, запрошує Закарпаття
( 0 Votes )
Написав zakarpatlis.gov.ua Переглядів - 285   
П'ятниця, 04 травня 2018 07:49

Міжнародний день мисливцяЗакарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства 26 травня запрошує всіх закарпатців і гостей області на нове міжнародне свято «День мисливця», яке відбудеться у Виноградівському районі, с. Шаланки, урочище Великий ліс.

Свято мисливців спрямовано для відродження, розвитку, підтримки працівників мисливського господарства, а також національних звичаїв багатонаціонального населення Закарпаття.

На святкові дні заплановані: стрільба змагання, демонстрація мисливських собак, спеціалізована техніка, виставка мисливських трофеїв, дегустація харчів мисливської кухні та багато іншого. Одним словом, всі гості знайдуть розваги за душею. Для відвідувачів з дітьми будуть працювати ігрова площадка.

Петиція про дозвіл весняного полювання на перелітного гусака
( 2 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 537   
Середа, 28 березня 2018 09:27

Полювання на гусяЗареєстровано петицію щодо дозволу весняного полювання на перелітного гуся.

Суть звернення:

В Україні заборонено полювання на перелітного гусака. На цього ж гусака в Туреччині, в горах ставляться сітки і йде заготівля для армії. Крім того полювання на цього ж гусака відкрито в Росії, Білорусі, Казахстані. В Україні добування перелітного гусака ведеться браконьєрським способом, але на цьому наживаються правоохоронні органи. Перелітний гусак зупиняється у нас на відгодівлю, знищує поля і летить далі на місце гніздування в Росію. Виходить, що ми зазнаємо збитків і відгодовуємо гусей для росіян, білорусів, казахів.

Підстрелений гусак поранив мисливця
( 50 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 548   
Субота, 03 лютого 2018 17:30

Полювання на дику гускуПро те, що дика гуска – птах серйозний, ще раз нагадав  нещасний випадок, що трапився днями на полюванні в США. Як повідомляють в  Daily Mail, після влучного пострілу підстрелений птах впав прямо на стрільця. І треба зазначити, що там є чому падати. Як наслідок - травма голови, пошкоджене обличчя, два вибитих зуба та глибокий нокаут.

В Департаменті природних ресурсів запевнили, що  стан п’ятдесятилітнього мисливця лікарі оцінюють, як стабільний.

В Україні заговорили про нашестя вовків
( 59 Votes )
Написав Іван Фаріон Переглядів - 1235   
Вівторок, 30 січня 2018 10:57

Нашестя вовків в УкраїніУ Карпатах вирізають ліс, звідти мігрують на рівнину копитні тварини. А вслід за ними ідуть вовки...

В Україні заговорили про нашестя вовків. Сіроманці  наробили біди у Житомирській, Харківській, Чернігівській, Волинській та інших областях. Жертвами «братчиків», крім дичини, стали собаки, коні, телята. Лісові розбійники не бояться людей, підходять до їхніх жител. Нещодавно на Рівненщині хижак покусав жінку - «втихомирили» його лише за допомогою вил. Наш журналіст мимоволі став свідком облави на вовків, яку у минулі вихідні провели мисливці Тернопілля.

Сікач зарізав стрільця в очереті
( 92 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 1298   
Середа, 06 грудня 2017 12:34

сікачМинулої неділі неподалік німецького міста Гройсвальд на  полюванні дика розігралась кривава драма. П’ятдесятилітній мисливець після пострілу став переслідувати підранка, який заманив його в очеретяні нетрі.

Полювання на лося знову заборонено
( 58 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 1416   
П'ятниця, 17 листопада 2017 13:57

ЛосьТварину внесено до «Червоної книги України» і таким чином автоматично скасовуються затверджені раніше ліміти на відстріл 160 особин лося.

Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося європейського до Червоної книги України.

Голосування проходило в таємному форматі (24 голоси за, 6 проти, 1 утримався).

сторінка 1 з 128