Яку з мисливських порід собак обрати?
( 15 Votes )
Написав Lusik Переглядів - 20244   
Четвер, 20 вересня 2012 16:52

Мисливські собакиДосвідчені мисливці добре знають яку користь приносить собака на полюванні, більше того, багато мисливців навіть не вибираються на лови, якщо не має вірного помічника. А от ті, що тільки роблять перші кроки, чи тільки замислюються над тим щоб стати мисливцем часто задають собі питання для чого ж потрібні мисливські собаки? Головні функції мисливського собаки - це вишукування та добір дичини і підранків. Наприклад за статистикою, при полюванні на качок, людина здатна знайти тільки 40-50% впольованих птахів, у той час як собака зможе пролізти в зарості очерету і осоки без особливих зусиль і доставити господарю дичину...

Змагання мисливських собак по кров’яному сліду в Польщі
( 18 Votes )
Написав ярий Переглядів - 8949   
Понеділок, 17 вересня 2012 03:01

 змагання мисливських собак по кров’яному сліду15. 09. проходили в сусідній країні Польщі змагання мисливських собак різних порід по кров’яному сліду.

Команда наших мисливців з трьома собаками вирушила також попробувати щастя. Настрій був піднесений. На обох границях - свобода! Нас дружньо прийняли "у в хода". . . Заминок не було і ми щасливо, бо собаки мали більше щеплень ніж у нас разом з митниками, попрямували на назначене місце збірки.

Підготовка лягавого собаки до сезону полювання
( 0 Votes )
Написав via e-mail Переглядів - 33574   
Четвер, 30 серпня 2012 12:46

Полювання з лягавоюЩо ж повинен робити мисливець для того, щоб повністю і правильно використовувати лягаву на полюванні?

Приблизно за місяць до відкриття мисливського сезону мисливець готує собаку до полювання. Перш за все він перевіряє загальний стан собаки; якщо собака худа, необхідно посилити їй харчування; навпаки, якщо вона занадто вгодована, потрібно поступово тренувати її в полі і годувати легкою їжею. У разі виявлення у собаки глистових захворювань слід вжити термінових заходів до їх видалення, так як під час полювання хвора собака втратить свою працездатність.

Вимоги до лягавої собаки на полюванні
( 1 Vote )
Написав via e-mail Переглядів - 6731   
П'ятниця, 17 серпня 2012 15:01

Мисливські собакиДеякі мисливці, особливо початківці, не знають, якими ж основними якостями повинна володіти лягава собака, щоб добре працювати в полі.

Перш за все вона повинна бути достатньо "чутистою", тобто прихоплювати, а потім робити стойку на такій відстані від дичини, щоб її не злякати; сприймати запах тієї дичини, по якій полюють, і не зупинятися біля різних дрібних пташок, не затримуватися на порожніх місцях, де дичини немає. Собака повинна більше працювати по птиці верхнім чуттям, а не йти по сліду і не розбирати наброди. Завдання собаки - швидко знайти птицю. Для цього потрібно, щоб вона володіла енергійною, досить швидкою, пропорційно її чуттю ходою - галопом або риссю і залежно від характеру місцевості в міру широким, доцільним пошуком, при якому всі місця були б ретельно обшуканими.

Догляд за собакою при укусах змій і комах
( 1 Vote )
Написав Administrator Переглядів - 4046   
Четвер, 03 травня 2012 13:38

Собака і зміяВ літній час досить часто собаки потерпають від укусів комах та змій, особливо часто це трапляється у тварин, які подовгу знаходяться в умовах вільного вигулу за містом. Укуси викликають різко хворобливі набряки тканин, в деяких випадках можливий розвиток гострих алергічних реакцій по типу анафілактичного шоку з летальним результатом, тому що більшість укусів супроводжуються введенням в кров (зі слиною) досить потужних алергенів, які є токсинами для організму собаки. У будь-якому випадку, необхідно перед виведенням собак у місця, де можливий напад на них різних комах (бджіл, мурах, ос, мух і т.д.), обробляти їх репелентами - препаратами, що відлякують комах і кліщів.

сторінка 4 з 38