Змагання мисливських собак по кров’яному сліду в Польщі
( 18 Votes )
Написав ярий Переглядів - 8406   
Понеділок, 17 вересня 2012 03:01

 змагання мисливських собак по кров’яному сліду15. 09. проходили в сусідній країні Польщі змагання мисливських собак різних порід по кров’яному сліду.

Команда наших мисливців з трьома собаками вирушила також попробувати щастя. Настрій був піднесений. На обох границях - свобода! Нас дружньо прийняли "у в хода". . . Заминок не було і ми щасливо, бо собаки мали більше щеплень ніж у нас разом з митниками, попрямували на назначене місце збірки.

Підготовка лягавого собаки до сезону полювання
( 0 Votes )
Написав via e-mail Переглядів - 33199   
Четвер, 30 серпня 2012 12:46

Полювання з лягавоюЩо ж повинен робити мисливець для того, щоб повністю і правильно використовувати лягаву на полюванні?

Приблизно за місяць до відкриття мисливського сезону мисливець готує собаку до полювання. Перш за все він перевіряє загальний стан собаки; якщо собака худа, необхідно посилити їй харчування; навпаки, якщо вона занадто вгодована, потрібно поступово тренувати її в полі і годувати легкою їжею. У разі виявлення у собаки глистових захворювань слід вжити термінових заходів до їх видалення, так як під час полювання хвора собака втратить свою працездатність.

Вимоги до лягавої собаки на полюванні
( 1 Vote )
Написав via e-mail Переглядів - 5994   
П'ятниця, 17 серпня 2012 15:01

Мисливські собакиДеякі мисливці, особливо початківці, не знають, якими ж основними якостями повинна володіти лягава собака, щоб добре працювати в полі.

Перш за все вона повинна бути достатньо "чутистою", тобто прихоплювати, а потім робити стойку на такій відстані від дичини, щоб її не злякати; сприймати запах тієї дичини, по якій полюють, і не зупинятися біля різних дрібних пташок, не затримуватися на порожніх місцях, де дичини немає. Собака повинна більше працювати по птиці верхнім чуттям, а не йти по сліду і не розбирати наброди. Завдання собаки - швидко знайти птицю. Для цього потрібно, щоб вона володіла енергійною, досить швидкою, пропорційно її чуттю ходою - галопом або риссю і залежно від характеру місцевості в міру широким, доцільним пошуком, при якому всі місця були б ретельно обшуканими.

Догляд за собакою при укусах змій і комах
( 1 Vote )
Написав Administrator Переглядів - 3389   
Четвер, 03 травня 2012 13:38

Собака і зміяВ літній час досить часто собаки потерпають від укусів комах та змій, особливо часто це трапляється у тварин, які подовгу знаходяться в умовах вільного вигулу за містом. Укуси викликають різко хворобливі набряки тканин, в деяких випадках можливий розвиток гострих алергічних реакцій по типу анафілактичного шоку з летальним результатом, тому що більшість укусів супроводжуються введенням в кров (зі слиною) досить потужних алергенів, які є токсинами для організму собаки. У будь-якому випадку, необхідно перед виведенням собак у місця, де можливий напад на них різних комах (бджіл, мурах, ос, мух і т.д.), обробляти їх репелентами - препаратами, що відлякують комах і кліщів.

Допомога собаці при тепловому ударі та профілактика перегріву
( 1 Vote )
Написав Administrator Переглядів - 2650   
Четвер, 26 квітня 2012 15:55

Тепловий удар у собакиОсобливості терморегуляції собак роблять їх чутливими до високих температур, тому що охолодження організму відбувається за рахунок випаровування води з шкірних покривів і слизових оболонок, і зокрема, за рахунок посилення дихання. Таким чином, у собак, що мають будь-яку патологію верхніх дихальних шляхів або легенів, або особливості будови морди, а також гладкошерсті темні тварини (як відомо, темні предмети нагріваються швидше), мають підвищений ризик перегріву. Такі собаки особливо погано переносять спеку, тому що при наближенні температури повітря до температури тіла, охолодження за рахунок посиленого дихання стає менш ефективним.

сторінка 4 з 38